reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Cześć. Byłam wczoraj ma wizycie. Morfologia trochę spadła i żelazo mam brać. Dzidziolek waży 2700 i już drugi raz buziolka nie chciał pokazać, rączkami sobie przysłonił. Pepowine ma na pleckach i lekarz mówi że jak się będzie mocno kręcił to może się nią owinac. Trochę mnie to martwi. No i stwierdził że jak chce szybciej urodzić to, że na następnej wizycie, za 2 tyg, spróbuje cos na to zaradzić.... Zupełnie nie wiem co ma na mysli :what:
A no i dzis miałam badanie na GBS i czekam na wyniki do środy... Oby wynik był ujemny.

Ja mysle ,ze chodzilo mu o stymulacje szyjki macicy:p -rzekomo oficjalnie tego robic nie mozna ale czesto to wykonuja by przyspieszyc porod;P

reklama
Kasia najważniejsze że dziecko zdrowe :tak:
Stazi na czym polega stymulacja szyjki macicy?

Sama nie mialam - bo jestem w pierwszej ciazy ale z tego co zrozumialam od kolezanki to polega na jakby masazu recznym szyjki macicy:p podobno bolesne ale niektre kobietki twierdza, ze dobry masaz usprawnia porod i pomaga- :) w jednym szpital, w ktorym lezalam byla taka pogloska o ordynatorze "Jak nie mozesz urodzic to jak ordynator Cie wymasuje to nie ma zmiluj -urodzisz zaraz:p"

Stazi rozumiem :tak: Ja o tym pierwsze slyszę. U mnie zawsze ginekolog zaleca dlugie spacery, mycie okien a nawet przytulanki, bo sperma coś tam wytwarza że poród się przyśpiesza :-D

Wczoraj wizytowałam(34t5d).
Szyjka nadal trzyma (skrócona i z niewielkim rozwarciem, ale od 29tc się nie zmienia)więc super. Za 3-7 dni mam odstawić luteinę. Wymaz będzie robiony za 2 tygodnie na wizycie. Wody nie uciekają (a bałam się, bo w nocy przy przekręcaniu się z boku na bok wypływa ze mnie woda, ale to tylko upławy po luteinie).
Jedyna troszkę gorsza wiadomość, to że mój maluszek jest maleńki. Waga około 2050g, ale jeszcze w normie. Ilość wód w normie, łożysko 2/3 stopień,narządy wewnętrzne prawidłowe. Wyniki (krew/mocz) się się poprawiły. Tylko żelazo jeszcze nie takie jak powinno.
Mój mąż wczoraj był bardzo ciekawski i wypytywał o każdy szczegół, aż śmiałyśmy się z moją gin z niego.

:) Nika87 u mnie baby juz 4 tygodni bardzo nisko ulozono, nawet normalnie usg niedalosie zrobic bo glowka doslownie jak na wylot. Ale to nieznaczy ze szybciej urodze.
Niema czym sie stresowac :) baby przyjelo pozycje :) i wyjdzie jak bedzie gotowe, lekarze niewstanie przepowiedziec kiedy to nastanie :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nika87 mnie tez tak straszyl :(. A tu nic...dwa tyg przelazilam nie oszczedzajac sie ;). Ale lepiej uwazaj na siebie na wypadek, gdybys jednak miala rodzic :D.

reklama
Dziewczyny tylko ona przy badaniu palpacyjnym powiedziala ze czuje glowke.I pierwszy raz widzialam ze byla przejeta...Nawet jak mialam plamienie i bylam na IP to moja ginka byla oaza spokoju.

Do góry