reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Basiatoja, gin mówił, żeby jechać do szpitala, jeśli będzie się dziać jedna z trzech sytuacji:

1.odpłynięcie wód, krwawienie lub plamienie
2.regularne skurcze co 7-10 min
3.brak wyraźnych ruchów dziecka
I zachęcał, żeby sobie spokojnie czekać:-D.

W każdym bądź razie KTG po upłynięciu terminu powinno się robić co drugi dzień, ale więcej dowiem się w poniedziałek w szpitalu.

Jeszcze tylko zastanawiam sie o której iść w poniedziałek do szpitala :) ale te przyjemność zostawie pewnie jakoś na pozne południe bądź wieczór :)

Mam dokładnie ten sam problem :) Choć ja się chyba wybiorę jakoś przed południem bo wtedy przyjmuje lekarz, który dawał mi skierowanie na blok porodowy, więc w razie jakichś wątpliwości może uda mi sie wbić do niego na nieumówioną wizytę z wynikiem KTG :)
Ostatnio jak byłam na KTG to dziewczyny z którymi czekałam opowiadały, że podobno bardzo duże obłożenie ma być na poniedziałek bo wszystkie kobitki, które tylko mogą, chcą rodzić po 17-tym. Także aż się boję pomyśleć co będzie się działo w szpitalu...

Mi tez to lekarz mówił, ze sajgon moze być. Mowil żebym przeszła sie 17, ale wole nie zapeszac i pojawić sie w szpitalu 18 :) mało popularny szpital na szczęście wybrałam

W moim szpitalu jest niestety dość duże obłożenie...:dry: A szpitalik mały. Swoją drogą, nie zanotowałam dziś żadnych bólów podbrzusza, więc wątpię, by się coś jutro rozkręciło...

Ja co do godziny nie mam wyboru, lekarz kazał być na godz 8 bo później mnie nie przywita bo ma zabiegi itp. Jak tylko się zjawię na 8 to mam zadzwonić do położnej i oni się wszystkim zajmą.
Może z rana też nie będzie tyle ludzi...
A jak np podadzą nam to oxy to nie możemy nic jeść nie? tylko pić wodę tak?

reklama
basiatoja no raczej tylko pic. ale i tak juz jestes po :-p

ja mam jutro kolejna wizyte u poloznej... a kiedys myslalam ze 21.03 to juz bede po daaawno :sorry:

Do góry