reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Pannacota wyniki jutro będę mieć, dodatkowo morfologia jeszcze. Na badanie zabrałam bidon, żeby mieć miarkę wody. Trzeba rozpuścić w 250-300ml wody. Nie modliłam się nad tym, tylko szybko wypiłam i już.

reklama
I już po wizycie :) Lekarz powiedział, że już raczej nie ma szans żeby był chłopak :D Mała waży 1030 g. Jest o tydzień mniejsza niż powinna, ale w skali miesiąca rozwija się prawidłowo. Lekarz oszacował, że do porodu będzie ważyć ok. 3300 chociaż jeszcze wszystko jest możliwe. Na skurcze które mam kazał mi brać RelaMax B6 2x dziennie, a jakby skurcze były bolesne to Magnez Forte -Doppelherz pół tabletki. Co do opuchniętych nóg to mnie zaskoczył bo powiedział, że mam pić tylko jak będzie mnie suszyć :szok: A myślałam, że trzeba sztywno trzymać się tego, żeby wypić przynajmniej 2L dziennie. Musze ograniczyć wszystkie przyprawy do niezbędnego minimum, tak żeby potrawy były tylko zjadliwe.

Sony dobrze, że glukoza nie była dla Ciebie problemem.

Kamcia super, że u Ciebie dalej dziewczynka i że wszystko w porządku.

To ograniczanie przypraw chyba byłoby dla mnie najgorsze. Ja niestety dużo przyprawiam, a zwłaszcza solę. Na szczęście jeszcze mnie żadne opuchlizny nie łapią.

Antiope opuchlizna sprawia mi duży ból i chodzenie staje się niemożliwe. Więc jak mam wybierać między mdłym jedzeniem a bólem to wybór jak dla mnie jest prosty. A mąż zrobi wszystko, żeby tylko mi i jego ukochanej córci nic nie dolegało, więc będzie jadł bez zająknięcia.

Strasznie się ciesze ze wizyty ok. i wszystko u was ok.

Jak ja wam zazdroszcze tych wizyt.

Ja umowilam sie na szczepionke ksztusca. I dzis umowilam sie na wizyte u dentysty... to moge:p bo na ginekologa czy polozna moge sobie pomazyc.
W tamtym tyg bylam z tymi moimi omdleniami i bolami u lakarki i u poloznej... polzna serca nie znalalza... ale to malo istotne.
w czwartek dzwonie do lekarza bo mi sie l4 konczylo.
Lekarz nie miał wizyt bez rozmowy z lekarzem dostałam zwolnienie. i liscik od lekarza... ze juz nie musze przychodzic ze na tel bedzie wystawial zwolnienia... bo i tak mi sie nie poleprzy i tak...
Masakra opieka w uk. i tak pewnie urodze na polu albo w lesie.... ahhh

reklama
Do góry