reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

My również mamy konflikt, tez dostalam zastrzyk i powiedzieli mi, ze po porodzie kolejny. Nie wiem za duzo na ten temat niestety. Ja mam te grupe co moja Mama (brh-) i ona tez za kazdym razem zastrzyki dostawala no i wszyscy zdrowi;)

reklama
dziewczyny macie jakis sposob na puchniecie girek? Kurcze ja mam takie banie, ze az bolą a najśmieszniejsze, ze prawa wyglada jak arbuz. Cala jestem spuchnieta, uwazam ze to normalne, ale prawa noga tak wybujala, ze pattzec sie nie da. nie zwichnelam i kosci mnie niw bolą, tylko skory po malu brak. Macie na to jakies sposoby?

karina - mam to samo, jeszcze obrzęki da się wytrzymac ale ból jest okropny, mi pomaga sen na lewym boku a stopy na dodatkowej poduszce sporo wyżej, do tego herbata z pokrzywy (niby działa moczopędnie dzięki temu nie zatrzymuje się woda) - ogólnie podczas snu nogi wyżej i jak najwięcej tak leżeć.

byłam dziś na wizycie u gin, wyniki ok, mam skierowanie do szpitala ze wskazaniem na CC :)
mały waży 2751g :) wszystko szczelnie zamknięte :)

Zauważyłam od kilku dni ze moja skóra jest ciemniejsza, jakby lekko opalona ?! Czy to normalne? Powinnam sie niepokoić ?

karina na obrzęki tak jak dziewczyny staram się leżeż z nogami do góry zawsze jak mnie bolą i dużo chodzić - ważne to jak najmniej siedziec/stac bez ruchu.. no i gin kazał mi lykać Cyklo3fort.. łykam od 2 dni jest lepiej na prawde.. mi te nogi brzękły i swędziały strasznie.. a cholestaze wykluczyliśmy :/

marcysia.. z tego, co czytałam o skórze tu Jak ciąża zmienia ciało - Dziecko
to może być zupełna norma w ciąży.. ale powiedziałabym ginekologowi.. jeśli poza ciążą pojawia się takie ściemnienie i np. ciągnie Cię do słonego dużo.. to mogą być problemy z nadnerczami.. ale myślę, że pan gin Cię uspokoi, że to ciąża i jeśli nie przejdzie po niej to dopiero trzeba będzie się zastanawiać dalej

myszka jaki duzy chłopak! Gratuluje! ;)
Na temat skory nic mi nie wiadomo, wiec nie pomogę alee widze zdecydowana różnicę na miich syrkach. Spalam z nogami w gorze- sttasznie nie wygodna pozycja;) Mialam zamiar zrobić teb sok z poetruszki ale poki co mnie lenistwo ogarnelo, więc moze jutro. W kazdym razie jak tLko moge to daje nogi wysoko i robie oklady z rumianku no i fakt, sa spuchniete, ale wchodzę w japonki a wczoraj caly dzien tylko na boso chodzilam.

reklama
myszka - niezła waga :) jestem bardzo ciekawa jakie to będzie miało przełożenie do rzeczywistości, bo tak licząc książkowo to do terminu jeszcze z 1kg powinien przybrać :)

karina
- jak śpię to stopy mam tak 20-30cm wyżej zależy jak się jaśki ułożą zawinięte w komin (tzn taki zimowy) oby jutro było jeszcze lepiej :) aaa i mama mi mówiła, żeby ruszać stopami nawet jak siedzisz, jakieś kółka itp.

Do góry