reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dziewczyny ja już dostałam sms-y gratulacyjne, że urodziłam śliczną dziewczynkę...:szok:tylko problem w tym, że termin na 20 marca, a ja jeszcze nie urodziłam...
Odnośnie skurczy to jakoś tak jest, że jak idziemy na ktg to chyba ze stresów i chęci "mienia" skurczy ich nie wykrywa, a zaraz potem czujemy charakterystyczne napinanie brzuszka:-).

reklama
U mnie ze skurczami to samo, na dzisiejszym ktg tylko lekkie napinania ...
no więc czekam, kolejne ktg w następnym tyg (jeśli dotrwam ... :p )

Hey dziewczyny! Troszke mnie nie bylo... Wczoraj mialam KTG i USG i wszystko z malenstwem dobrze. jedno co mnie martwi to to, ze ja juz nie mam wizyt ani w szpitalu ani u ginekologa az do terminu porodu. Strasznie dlugo, cale 3 tygodnie bez opieki. No i nie mam ponoc GBS, a co jesli teraz go zlapie. tyle watpliwosci mam w glowie, cala noc nie spalam...

Maryńka tak, jak mówi Królowa, lekarz zrobił odpowiednio wcześniej badania, jak każdej z nas więc się nie martw. Co do wizyt to ja na koniec miałam co 2 tygodnie, co też mi się wydawało długo, ale w razie gdyby coś się działo, czy Cię martwiło to zawsze możesz sama przedzwonić i Cię przyjmą:tak:

tak wiec na KTG zero skurczy dzis.
szyjka zamknieta i nic sie nie dzieje. cisza i spokuj.
Jutro wiec mam pojechac do niej i zrobic ponownie KTG a potem chce zrobic usg. zeby zobaczyc czy wszystko jest ok..

reklama
Hej Dziewczyny! Ja tak na razie na szybko o wizycie - szyjka skrócona, ale zamknięta jeszcze, także gin stwierdził, że bardziej obstawia termin 20 marca niż 18. W każdym bądź razie jego zdaniem do końca przyszłego tygodnia powinnam urodzić ;-). Życzył powodzenia i prosił o smsa z wiadomością, gdy już urodzę (planujemy poród w innym szpitalu niż mój gin pracuje). No i w sumie tyle. Opowiedział, na co zwracać uwagę, kiedy jechać do szpitala... i teraz czekamy :)

Do góry