reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja jestem po wizycie :) Moja Córcia wazy jakieś 3000 gramów (!) jest cały czas pupka w dole,wiec dostałam skierowanie na CC. Muszę jechac do szpitala i umówić sie na CC.Bedzie to prawdopodobnie pierwszy tydzień czerwca.Do tego dostałam badania na GBS i powtórzenie badań z początku ciazy.
To wszystko staje sie juz takie realne! Za jakieś 4 tygodnie będę miała Córcię przy sobie :)

reklama
My też po wizycie. Młody wisi głową w dól, wazy okolo 2500. lekarz prognozowal urodzeniową wagę na 3200 - 3300 więc ani kruszyna ani klocek, taki w sam raz :) Buźkę trudno było nam zobaczyc bo Tomek ssał sobie palec w stopie :-D mały akrobata :) No i wszystkie wymiary wyszły dobrze, a ja jestem jeszcze szczelnie pozamykana także wszystkie czarne myśli odpłynęły :)

Malinka dla mnie też staje się coraz bardziej realne :) miłe uczucie

Malinka ładna waga spokojnie do 3500 dobije jak i nie lepiej :) super że masz skierowanie na cc teraz będziesz już spokojniejsza :) ja tez na następna wizytę muszę powtórzyć badania z początku ciąży, wymaz już mam :)

Mamaagata gratki wizyty u mnie też lekarska prognozuje wagę do 3500 ale okaże się na początku czerwca :)

już tak blisko :)

Malinka i Mamagata super wieści z wizyt. Jeszcze 4 tygodnie i będą dzieciaczki po tej stronie brzucha. Taka waga 3000-3500 to jak dla mnie idealna :-)

super, dziewczyny gratuluje udanych wizyt i pieknych wag dzieciaczkow! Waga 3000-3500 to chyba taka najlepsza bo nie kruszyna a dla mamy nie az tak ciężko; ) Jeszcze troszke i bedziemy je tulic, achhh!

Ale dziewczyny macie fajnie, wasze maluszki juz takie Duze. U nas Maja 2 tyg temu miala troszke ponad 2 kg, Teraz w srode mam wizyte I zobaczymy co tam u niej słychać. A czy któraś z was ma rowniez konflikt serologicznych ze swoim facetem ?
Bo u nas występuje i miałam
Juz robiony zaszczyk w 28tyg w Uk ale teraz jak robiłam badania to wykryto przeciwciała w krwi wiec misia pewnie odziedziczyła krew po mezu i teraz moj organizm bedzie walczył :( slyszlam ze przy pierwszej ciazy nie ma problemu jedynie przy drugiej cos może cos wystąpić.
Macie jakies doświadczenia ?

Dziewczyny wlasnie licze na to ze Córcia będzie ważyć 3500-3700 nie więcej :p ale to sie dopiero okaże :)
Mamagata gratuluje udanej wizyty i ze dzięki niej jestes spokojniejsza :)
Koronkaa ja nie pomogę w kwestii konfliktu serologicznego,bo ja jestem Rh+

koronka moi rodzice mieli konflikt serologiczny i obydwoje z bratem jesteśmy zdrowi.. trzeba brać te zastrzyki i się modlić szczególnie przy drugiej ciąży - recepta mojej mamy ;)

reklama
Koronka ja mam konflikt z mężem. Ważne jest, żeby badać właśnie te przeciwciała, ja robiłam w tamtym tygodniu po raz kolejny i nie wykryto przeciwciał. jak są, to pewnie po porodzie dostaniesz zastrzyk, ale może już teraz w ciąży można znów powtórzyć, popytaj lekarza.

Ostatnia edycja:
Do góry