reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Pisalyscie juz o tym ale nie pamietam. Mam kupic sobie witaminy zamiast kwasu foliowego. Ktore polecacie? Pisalyscie o jakis z DHA.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zazywam femibion natal 1

f2w3yx8d8eesu797.png

reklama
Jagus a Ty w ogole wiedziałaś, ze masz woreczek do wywalenia, planowana ta operacja była?
Bo ja sie tak z rok bujalam z jakimiś dolegliwościami brzuchowymi, aż jak mnie strzeliło to prosto na emergency, a tam stan przed erupcja [emoji15] bylam w ciężkim szoku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny moglibyście mi okreslic jak boli gdy mamy chory woreczek? Bo od jakiegos czasu pobolewa mnie prawa strona kolo pępka, czasem to taki rwacy, kolkowy ból i tez sie zastanawiam czy to nie woreczek... musze to zbadac

Dupeczki noc minęła spokojnie :) nic nie bolało :) czekam na wizytę która dopiero o 19.30...myślę,że go może trochę moja wina,że mnie tak boli bo ja lubię siedzieć na kanapie mając zawarte nogi...No i gniote brzuch i kręgosłup też nie odpoczywa...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dorcia no to jesteśmy w tym samym dniu ciąży :) ciekawe jak Twoja kropeczka się pokarze dziś na usg :)

Dziewczyny moglibyście mi okreslic jak boli gdy mamy chory woreczek? Bo od jakiegos czasu pobolewa mnie prawa strona kolo pępka, czasem to taki rwacy, kolkowy ból i tez sie zastanawiam czy to nie woreczek... musze to zbadac

Tak pod piersią z prawej strony kłuje ani siedzieć ani stać ale nie jest to mega ból (przynajmniej u mnie) ale cholernie upierdliwy i taki niewygodny jakby mnie coś uciskało.

Dla mnie to obojętne :) u mnie w rodzinie chcą chłopczyka bo moja mama ma wnuczke jedna w wieku już 17 lat i to koniec na wnukach ;) a mam czwórkę rodzeństwa :) będę musiała szybko myśleć o drugim bo mioje dziecko skalecza...:) tym rozpieszczaniem bo jestem najmłodsza w rodzeństwie :) ale wole tak niż nie mieć żadnej pomocy... boje się tylko ze dziecko dostane tylko do karmienia :) ale myślę że będzie dziewczynka :)
Ja też o żadna pomoc nie proszę. Jest trudniej ale moje dziecko jest wychowane przeze mnie. Słucha tylko mnie. I co najważniejsze jest wolne od wpływów rodzinki. Jestem z niego dumna bo jest grzeczny i stabilny emocjonalnie. Wiem ze to dzięki poczuciu bezpieczeństwa :)
Niestety mam rodziców po mega rozwodzie i toksycznych dziadków, wujkow i innych patalachow ze strony ojca. Zresztą z ojcem tez urwałam kontakt po tym jak groził śmiercią mojej mamie i sam próbował nas zastraszyć ze się powiesi.... Dalej żyje jakby ktoś pytał :D
Może gdybym miała inna rodzinę, moje dziecko częściej by się z innymi ludźmi widywalo. A tak tylko z moim rodzeństwem i moja mama ma kontakt. A no i z moimi tesciami, obecnie obrazonymi:D
Co do plci, to boje sie że córeczce sprzedam moje policystyczne jajniki... to choróba genetyczna i bardzo prawdopodobne ze tez by na to chorowała :/ Dlatego może bardziej myśle o chłopaku.
Mi wczoraj w pracy liniowa powiedziała że jestem zielona i jak tak się źle czuje to będzie dziewczynka. Kurde jak widziała że tak "pięknie" wyglądam to mogła mi dać kogoś do pomocy a nie dobijać....
Jakie to przykre ze baby są takie perfidne i nieludzkie...

Ostatnia edycja:
Dupeczki noc minęła spokojnie :) nic nie bolało :) czekam na wizytę która dopiero o 19.30...myślę,że go może trochę moja wina,że mnie tak boli bo ja lubię siedzieć na kanapie mając zawarte nogi...No i gniote brzuch i kręgosłup też nie odpoczywa...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz w takim razie ode mnie karę i zabraniam Ci tak siedzieć! :D
Cipko niegrzeczna ;)

Ile tu żon mundurowych! :)
A to wojsko, policja, straż czy specsluzby? :)

Bylam zbadac bete, powiedzcie mi czy ona wyjaśni coś W mojej sytuacji? Wskaze czy ciaza jest młodsza niż powinna być?

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom
i tak i nie, wiesz te wartości wskazują mniej więcej tydzień ciąży. Tzn powiem ci mój przykład beta z piątku 9 tyś i to wskazuje i 5 tydzień i 6 wiesz te wartości są takie rozbieżne. Ale to też zależy od laboratorium.

reklama
Do góry