reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Właśnie z tymi osemkami jest ogólnie kłopot bo nie każdy się podejmie nawet gdy nie jest się w ciąży ;( ja np.dostałam skierowanie do chirurga...przeżyłam koszmar nawet szfy miałam zakładane...i wiem,że w ciąży raczej nikt nie podejmuje się wyrywania
Ja miałam wyrywane 2 ósemki w ciąży. Dentysta absolutnie kazał zęby w ciąży leczyć i wyrywać ! Mniejsze szkody wywoła znieczulenie (jest inne niż zwykle), niż psujący się ząb, który rozsiewa bakterie po całym organizmie. Stan zapalny nie służy ciąży ...
''
Często kobiety pytają, czy mogą w ciąży zęby leczyć, stosować znieczulenie. Oczywiście że mogą!
Pokutuje przesąd, że nasilająca się próchnica w stanie błogosławionym jest naturalna. Często kobiety pytają, czy mogą w ciąży zęby leczyć, stosować znieczulenie. Oczywiście że mogą! Niestety, nie pytają, jakie są skutki zlekceważenia stanów zapalnych i próchnicy dla nich, jak i dla ich dziecka. Paciorkowce u przyszłej mamy nie tylko mogą osłabić serce czy nerki, ale też pochwę, co często przebiega bezobjawowo. Dziecko może się nimi zarazić podczas porodu. Zdaniem lekarzy warto zrobić wymaz wykrywający te bakterie i przejść kurację antybiotykiem, nawet w drugim czy trzecim trymestrze. Siejące się bakterie mogą powodować zapalenia przydatków. Jeżeli stan zapalny cały czas się w nich tli, w jajowodach w efekcie mogą tworzyć się blizny i zrosty, co czasem kończy się ich niedrożnością, nawet niepłodnością.

''

U mojego syna w klasie wszawica... po prostu super :/

Miodzio [emoji41]

w57v9jcg8ygytwh4.png

Nessi dobrze wiedzieć bo mam wizytę 11.01 do dentysty ;)
a co do wszawicy u nas w przedszkolu epidemia pneumokoków i młody mój sie zaraził :/

karolcia ciężko powiedzieć :/

Ja miałam wyrywane 2 ósemki w ciąży. Dentysta absolutnie kazał zęby w ciąży leczyć i wyrywać ! Mniejsze szkody wywoła znieczulenie (jest inne niż zwykle), niż psujący się ząb, który rozsiewa bakterie po całym organizmie. Stan zapalny nie służy ciąży ...
''
Często kobiety pytają, czy mogą w ciąży zęby leczyć, stosować znieczulenie. Oczywiście że mogą!
Pokutuje przesąd, że nasilająca się próchnica w stanie błogosławionym jest naturalna. Często kobiety pytają, czy mogą w ciąży zęby leczyć, stosować znieczulenie. Oczywiście że mogą! Niestety, nie pytają, jakie są skutki zlekceważenia stanów zapalnych i próchnicy dla nich, jak i dla ich dziecka. Paciorkowce u przyszłej mamy nie tylko mogą osłabić serce czy nerki, ale też pochwę, co często przebiega bezobjawowo. Dziecko może się nimi zarazić podczas porodu. Zdaniem lekarzy warto zrobić wymaz wykrywający te bakterie i przejść kurację antybiotykiem, nawet w drugim czy trzecim trymestrze. Siejące się bakterie mogą powodować zapalenia przydatków. Jeżeli stan zapalny cały czas się w nich tli, w jajowodach w efekcie mogą tworzyć się blizny i zrosty, co czasem kończy się ich niedrożnością, nawet niepłodnością.

''
Zgadza się, też miałam wyrywany ząb w ciąży. Tylko tych ósemek nie bardzo chcą wyrywać, z tego, co się orientuję. Ja wyrwałam dwie we wrześniu, bo planuję założyć aparat na 12 miesięcy i uprzedziłam lekarza, ze planujemy ciążę. Myślę, ze w porządnych gabinetach porządnie człowieka obsłużą ;)

n.atalia ja mam wizytę w 6 tc czyli 20.01
leeleeth ja również ale totalnie bym powiedziała jestem tu z przypadku :D nawet nie przypuszczałam że się uda!

Karolcia ja przed poronieniem miałam niekiedy nawet 52 dni. Ale nie mam PCOS

Sama wiesz jak było u mnie, pęcherzyk duży w grubej otoczce raczej nie pęknie, nie brałam leków bo karmię i miałam zacząć od następnego cyklu. Nawet nie czekałam, w sylwka drinka wypiłam a odrzuciło mnie od szampana i to mnie zastanowiło, a potem mdłości ale leciutko tak, i brak @ i surprajs [emoji7]

w57v9jcg8ygytwh4.png

reklama
U mojego syna w klasie wszawica... po prostu super :/
Ness u mojego też! Jak pansia poinformowała to aż mnie na samą myśl wszystko swędzi blee no ale co zrobić czuwam ! Czysto ... ale jak przetarga to ciekawe kto mi to wyeliminuje z kudlow .... oby jak najdalej od nas ...

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."

Do góry