reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Cześć 😊 byłam chwilę na wątkach kreskowych ale w grudniu nie poszło nam ze staraniami i zrezygnowana przestałam zaglądać na forum. Udało się w tym cyklu 😊 w niedzielę test pozytywny, w poniedziałek beta 107. Jutro powtarzam betę, a pierwszą wizytę mam w środę 5 lutego.
Wg aplikacji termin na 3-4.10 ale nie ma jeszcze wątku październikowych mam 🙈
Zawsze możesz założyć 😉😁

reklama
A jakie książki polecacie dla tych które po raz pierwszy zostaną mamami?
Szczerze to ja odradzam kupowanie książek. Ja dostałam przejrzałam kilka razy i pisałam komuś dalej. Wszystko co najważniejsze i na bieżąco dowiesz się z forum. Ja całą wiedzę i kolejne kamienie milowe po urodzeniu dziecka przeżywałam i konsultowałam z innymi mamami - skarbnica wiedzy 😊

A mnie dopadł jakiś wirus, widzę że w badaniach crp wyszło podwyższone, mam za mało limfocytów i jeszcze za dużo innych rzeczy, ehh.

A jakie książki polecacie dla tych które po raz pierwszy zostaną mamami?
ja nie polecam żadnych książek. Jedyne co polecam to dobra szkoła rodzenia. My akurat korzystaliśmy z zaufaj położnej. Możecie kojarzyć z instagrama. Wykupiłam nam indywidualny kurs i mój mąż był zachwycony. Teraz sam wszystkim poleca. A zakładałam wtedy że powie mi żebym się puknęła w głowę że będziemy jechać na drugi koniec Polski na szkole rodzenia 🤪 no i zrobiliśmy sobie weekend nad morze

A z książek może jedyna jaką polecam to Wild Child. Ale to na późniejszy okres 1,5/2 lata.

Szczerze to ja odradzam kupowanie książek. Ja dostałam przejrzałam kilka razy i pisałam komuś dalej. Wszystko co najważniejsze i na bieżąco dowiesz się z forum. Ja całą wiedzę i kolejne kamienie milowe po urodzeniu dziecka przeżywałam i konsultowałam z innymi mamami - skarbnica wiedzy 😊
to prawda ze inne mamy to skarbnica wiedzy, ale czasami jak jest problem forum tez nie jest dobre, bo specjalistek od wszystkiego to jest mnóstwo 🫣

to prawda ze inne mamy to skarbnica wiedzy, ale czasami jak jest problem forum tez nie jest dobre, bo specjalistek od wszystkiego to jest mnóstwo 🫣
no tak do wszystkiego trzeba oczywiście podchodzić z głową. Może dlatego tak piszę bo z dziewczynami z poprzedniej ciąży miałyśmy super kontakt i właściwie zawsze moglyśmy na sobie polegać i wszystkie byłyśmy jak to nazwać takie "normalne" 🙃

No właśnie patrząc na skrajne opinie i dziwne posty nie wiem czy pytanie o każda pierdole i czekanie na odpowiedź kij wie ile to dobry pomysł 🫣kontakt z dziećmi miałam i to małymi ale nie byłam nigdy za nie odpowiedzialna 24/7 🤪 nawet nie wiecie ile mnie kosztowało zadanie tego pytania bo czuję że jest mocno na wyrost na tym etapie

reklama
No właśnie patrząc na skrajne opinie i dziwne posty nie wiem czy pytanie o każda pierdole i czekanie na odpowiedź kij wie ile to dobry pomysł 🫣kontakt z dziećmi miałam i to małymi ale nie byłam nigdy za nie odpowiedzialna 24/7 🤪 nawet nie wiecie ile mnie kosztowało zadanie tego pytania bo czuję że jest mocno na wyrost na tym etapie
miałam na myśli to że niektórzy po prostu zapominają ze są specjaliści jak lekarze, fizjoterapeuci itp itd.

Do góry