reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Ness u mojego też! Jak pansia poinformowała to aż mnie na samą myśl wszystko swędzi blee no ale co zrobić czuwam ! Czysto ... ale jak przetarga to ciekawe kto mi to wyeliminuje z kudlow .... oby jak najdalej od nas ...

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."
No a ja włosy długie mam :(
Sprawdzałam czachę, ale też czysto ... K mi grzebał, ale mówi, że tylko łupież widzi :p
Ale działa na podświadomość ...brrrr

reklama
Sama wiesz jak było u mnie, pęcherzyk duży w grubej otoczce raczej nie pęknie, nie brałam leków bo karmię i miałam zacząć od następnego cyklu. Nawet nie czekałam, w sylwka drinka wypiłam a odrzuciło mnie od szampana i to mnie zastanowiło, a potem mdłości ale leciutko tak, i brak @ i surprajs [emoji7]

w57v9jcg8ygytwh4.png
Pamiętam ci gin ci mówił. Tym bardziej fajnie ze się udało l.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje drogie, ja przed zajściem miałam ogromne problemy od kilku miesięcy z krwawieniami w środku cyklu. Czasem ciągnęły mi się od 15 dc do miesiączki. Do tego dochodziły ogromne wzdęcia i ból piersi. Porobiłam badania hormonów i wyszło, ze mam o wiele za niski poziom progesteronu. Oczywiście dodatkowo brak owu. W drugim cyklu brania luteiny wyszły aktualne dwie krechy;)

Im więcej nas, tym będzie weselej ;) Dziewczyny, w którym tygodniu planujecie pierwszą wizytę u lekarza?
ja poszłam do lekarza praktycznie zaraz jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, brałam pierwszy lepszy termin, na pierwszej wizycie lekarz zleca dużo różnych badań w tym Usg

Pamiętam jak 1.03 marca dał mi wykaz badań które mam zrobić do karty ciazy.. za wszystkie badania zapłaciłam 480 zł...
A 2 tygodnie później dal mi skierowanie na zabieg.

No i ostatnio się pytam Go na wizycie czy tamte badania zostawiamy czy jak?
"Wszystkie badania na bieżąco trzeba zrobić " na razie mi nie dał. A powiedział ze jak na następnej wizycie będzie ok to wypisze mi i dopiero jak zrobię badana to założy mi kartę ciąży :/

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Im więcej nas, tym będzie weselej ;) Dziewczyny, w którym tygodniu planujecie pierwszą wizytę u lekarza?

Ja idę w następnym tygodniu czyli będzie już skończony 6 tydzień. Dzisiaj dzwonię się umówić.

Kurczę, @Nevka, to ci dowalil... Mi moja rozbija te badania. Jak dobrze pamiętam pierwsze jakie miałam zlecone te najbardziej pilne: standard morfologia i mocz, na kile, hiv i toksoplazmoze (razem ok 100zł wyniosło). Z każdą wizytą co 4 tygodnie coś dochodziło.

No i teraz się drapię fuuj tak z ciekawości, podpisywalyscie zgodę na sprawdzanie głowy dziecku w przedszkolu?

reklama
Ja idę w następnym tygodniu czyli będzie już skończony 6 tydzień. Dzisiaj dzwonię się umówić.

Kurczę, @Nevka, to ci dowalil... Mi moja rozbija te badania. Jak dobrze pamiętam pierwsze jakie miałam zlecone te najbardziej pilne: standard morfologia i mocz, na kile, hiv i toksoplazmoze (razem ok 100zł wyniosło). Z każdą wizytą co 4 tygodnie coś dochodziło.

No i teraz się drapię fuuj tak z ciekawości, podpisywalyscie zgodę na sprawdzanie głowy dziecku w przedszkolu?
Ja w szkole podpisywałam na sprawdzanie głowy i higieny.

Do góry