reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Ness u mojego też! Jak pansia poinformowała to aż mnie na samą myśl wszystko swędzi blee no ale co zrobić czuwam ! Czysto ... ale jak przetarga to ciekawe kto mi to wyeliminuje z kudlow .... oby jak najdalej od nas ...

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."
No a ja włosy długie mam :(
Sprawdzałam czachę, ale też czysto ... K mi grzebał, ale mówi, że tylko łupież widzi :p
Ale działa na podświadomość ...brrrr

reklama
Sama wiesz jak było u mnie, pęcherzyk duży w grubej otoczce raczej nie pęknie, nie brałam leków bo karmię i miałam zacząć od następnego cyklu. Nawet nie czekałam, w sylwka drinka wypiłam a odrzuciło mnie od szampana i to mnie zastanowiło, a potem mdłości ale leciutko tak, i brak @ i surprajs [emoji7]

w57v9jcg8ygytwh4.png
Pamiętam ci gin ci mówił. Tym bardziej fajnie ze się udało l.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje drogie, ja przed zajściem miałam ogromne problemy od kilku miesięcy z krwawieniami w środku cyklu. Czasem ciągnęły mi się od 15 dc do miesiączki. Do tego dochodziły ogromne wzdęcia i ból piersi. Porobiłam badania hormonów i wyszło, ze mam o wiele za niski poziom progesteronu. Oczywiście dodatkowo brak owu. W drugim cyklu brania luteiny wyszły aktualne dwie krechy;)

Im więcej nas, tym będzie weselej ;) Dziewczyny, w którym tygodniu planujecie pierwszą wizytę u lekarza?
ja poszłam do lekarza praktycznie zaraz jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, brałam pierwszy lepszy termin, na pierwszej wizycie lekarz zleca dużo różnych badań w tym Usg

Pamiętam jak 1.03 marca dał mi wykaz badań które mam zrobić do karty ciazy.. za wszystkie badania zapłaciłam 480 zł...
A 2 tygodnie później dal mi skierowanie na zabieg.

No i ostatnio się pytam Go na wizycie czy tamte badania zostawiamy czy jak?
"Wszystkie badania na bieżąco trzeba zrobić " na razie mi nie dał. A powiedział ze jak na następnej wizycie będzie ok to wypisze mi i dopiero jak zrobię badana to założy mi kartę ciąży :/

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Im więcej nas, tym będzie weselej ;) Dziewczyny, w którym tygodniu planujecie pierwszą wizytę u lekarza?

Ja idę w następnym tygodniu czyli będzie już skończony 6 tydzień. Dzisiaj dzwonię się umówić.

Kurczę, @Nevka, to ci dowalil... Mi moja rozbija te badania. Jak dobrze pamiętam pierwsze jakie miałam zlecone te najbardziej pilne: standard morfologia i mocz, na kile, hiv i toksoplazmoze (razem ok 100zł wyniosło). Z każdą wizytą co 4 tygodnie coś dochodziło.

No i teraz się drapię fuuj tak z ciekawości, podpisywalyscie zgodę na sprawdzanie głowy dziecku w przedszkolu?

reklama
Ja idę w następnym tygodniu czyli będzie już skończony 6 tydzień. Dzisiaj dzwonię się umówić.

Kurczę, @Nevka, to ci dowalil... Mi moja rozbija te badania. Jak dobrze pamiętam pierwsze jakie miałam zlecone te najbardziej pilne: standard morfologia i mocz, na kile, hiv i toksoplazmoze (razem ok 100zł wyniosło). Z każdą wizytą co 4 tygodnie coś dochodziło.

No i teraz się drapię fuuj tak z ciekawości, podpisywalyscie zgodę na sprawdzanie głowy dziecku w przedszkolu?
Ja w szkole podpisywałam na sprawdzanie głowy i higieny.

Do góry