reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Wg mnie zrobić badania w 3 dc i iść na wizytę do 10 dc. Przed okresem lekarz za dużo na USG nie zobaczy. Chyba, że będziesz szła z nastawieniem na ewentualna stymulację, wtedy przed okresem będzie ok, żeby działać od nowego cyklu :)
A to Twoja pierwsza wizyta w klinice?
Tak, pierwsza. Idę z nastawieniem na cokolwiek, co może pomóc. Nie znam się kompletnie…

W tym cyklu pęcherzyk był w rozmiarze do pęknięcia 4-5 dni zanim doszło do owulacji więc może te zastrzyki czy tam leki na pęknięcie w tym cyklu czy coś.

reklama
Tak, pierwsza. Idę z nastawieniem na cokolwiek, co może pomóc. Nie znam się kompletnie…

W tym cyklu pęcherzyk był w rozmiarze do pęknięcia 4-5 dni zanim doszło do owulacji więc może te zastrzyki czy tam leki na pęknięcie w tym cyklu czy coś.
Nam na pierwszej wizycie zlecili dopiero badania: SHSG, r.b.nasienia, właśnie wszystkie badania krwi z 2-3 DC, wit D i kwas foliowy, miałam też na miejscu USG i wymazy na chlamydię, biocenozę, ueraplasmę, dodatkowo skierowanie na USG piersi. Mężowi dodatkowo zlecili badania z załącznika.

Załączniki

• Screenshot_2024-09-05-07-58-02-043_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-09-05-07-58-02-043_com.miui.gallery.jpg
    119,7 KB · Wyświetleń: 51
U mnie dalej biel i spadek temperatury więc to by było na tyle.

Pytanie - czy do kliniki niepłodności iść w pierwszym możliwym terminie jeszcze przed najbliższym okresem, żeby w razie czego mogli coś włączyć jak najszybciej? Czy najpierw zrobić te kilka podstawowych badań w 3dc i wtedy iść? Na razie jestem umówiona na wtorek a okres planowo w środę niby.
Nas najpierw 3 miesiące badali i leczyli - lista badań z krwi (nie tylko hormony), ureaplasma leczona, nasienie, drożność. Po tych wyleczeniu i poprawieniu co trzeba było poprawić dali nam kolejne 3 miesiące starań naturalnych. Dopiero po nich stymulacja/IUI.
Wybaczcie, że wtrącam 🫣😟

Dziewczyny, ja wczoraj wieczorem miałam mały zjazd, pokłóciłam się z mężem. Przyszły wyniki jego seminogramu i wzrosło mu pH do 8,3 w stosunku do ostatniego badania i nieopatrznie sprawdziłam w necie, że może to oznaczać stan zapalny. Mąż się wkurzyl, że czytam w necie i w ogóle po co sprawdzam te wyniki, ja się wkurzyłam, że on nie chce nic sprawdzać i że chyba oczekuje że w ciemno podejdę do tej stymulacji przed in vitro i będę sobie robiła zastrzyki dla zabawy 😵‍💫 dzisiaj trochę lepiej, ale strasznie mi się dłuży w tym miesiącu ta druga połowa cyklu, chciałabym się obudzić dopiero za 2 tygodnie....

a ile się już starasz?
Staram się krótko, ale jeśli rzeczywiście mam PCOS i problem z brakiem owulacji/późnym pękaniem pęcherzyków to pomyślałam, że może od razu pójdę do kliniki, bo lekarze z Luxmed się takimi rzeczami nie zajmują. Więc i tak muszę znaleźć innego lekarza. Myślałam że może te zastrzyki na pęknięcie chociaż udałoby się w miarę szybko dostać i chociaż z tym podziałać.

Staram się krótko, ale jeśli rzeczywiście mam PCOS i problem z brakiem owulacji/późnym pękaniem pęcherzyków to pomyślałam, że może od razu pójdę do kliniki, bo lekarze z Luxmed się takimi rzeczami nie zajmują. Więc i tak muszę znaleźć innego lekarza. Myślałam że może te zastrzyki na pęknięcie chociaż udałoby się w miarę szybko dostać i chociaż z tym podziałać.
a ile miał pęcherzyk jak był mierzony i później jak pękł?

reklama
jasne, wiadomo warto iść, proponuję aby równocześnie zrobić badania nasienia bo to równie ważny aspekt a jedno z tańszych badań

Do góry