reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

reklama
Jestem wkurzona .Nie wiem przyjmuje lek na tarczycę on w tym cyklu tak namieszał?
Czy jak będę robić prolaktyne zrobić też proga I coś jeszcze?
ja również zaczęłam brać eutyrox z początkiem tego cyklu i jak normalnie mam po 33/44 dc to teraz mam 40 dc, a owulka prawdopodobnie była w 26 dc 😂

hmmm, a z czego właściwie wynika, że starać się można od razu, a z badaniem nasienia lepiej trochę poczkeać? Antybiotyk nie wpływa na plemniki, ale może zafałszować wyniki badania? 🫣

Hej dziewczyny, używała może któraś z Was tych testów? Czy testy owu trzeba robić codziennie o tej samej godzinie?
Zamówiłam je, ale nie wiem czy będę używac w tym cyklu. Starania o drugie dziecko to Rollacoaster emocji, jeden dzień chce zajść jak najszybciej, a drugi zastanawiam sie czy ja serio tak bardzo nie chce w spokoju spać w nocy że się na to decyduje. 😂

Załączniki

• d48b12df-3730-435b-ae84-26e3d9820e76.jpeg
    d48b12df-3730-435b-ae84-26e3d9820e76.jpeg
    34,9 KB · Wyświetleń: 44
hmmm, a z czego właściwie wynika, że starać się można od razu, a z badaniem nasienia lepiej trochę poczkeać? Antybiotyk nie wpływa na plemniki, ale może zafałszować wyniki badania? 🫣
no bo po antybiotyku wyniki mogą nie być prawdziwe, mogą być zaniżone, a co to przeszkadza w staraniach? I tak może dojść do zapłodnienia, nawet ze słabszymi wynikami

Hej dziewczyny, używała może któraś z Was tych testów? Czy testy owu trzeba robić codziennie o tej samej godzinie?
Zamówiłam je, ale nie wiem czy będę używac w tym cyklu. Starania o drugie dziecko to Rollacoaster emocji, jeden dzień chce zajść jak najszybciej, a drugi zastanawiam sie czy ja serio tak bardzo nie chce w spokoju spać w nocy że się na to decyduje. 😂
Ja ich używałam. Raz nie wskazały mi piku w ogole, a owu była (potwierdzone monitoringiem), ale poza tym nie mam na ich temat nic więcej do powiedzenia. Może to po prostu była kwestia przypadku i testy żadnej firmy by nie wyszły.
Ja robię kazdego dnia o tej samej porze, a jak zaczynają ciemnieć kreski to zwiększam częstotliwość do 2, a nawet 3 razy dziennie czasem, żeby złapać pik (oczywiście jeśli mam taką możliwość).

ogólnie antybiotyk i choroba może osłabić nasienie.. Jak zajedziesz w ciążę to super ale badania mogą być pogorszone i nie wiadomo czy przez chorobę czy są bo są.
Ja osobiście uważam, że te 3 miesiące to bez sensu czekać bo zawsze coś się może wydarzyć po drodze..

Prawda jest taka, że każdy chłop pewnie jest inny i na jednego choroba nie wypłynie, na drugiego wpłynie

reklama
no bo po antybiotyku wyniki mogą nie być prawdziwe, mogą być zaniżone, a co to przeszkadza w staraniach? I tak może dojść do zapłodnienia, nawet ze słabszymi wynikami
Chodzi mi bardziej o to, czy one są istotnie gorsze i zaleca się wstrzymać, czy antybiotyk zaburza wyniki ale nie faktyczną jakość nasienia. Bardziej pytam pod kątem wzrostu ryzyka poronienia. Pytam tu, bo nigdy mi ta wiedza nie była potrzebna, a może któraś z Was przez to przechodziła ;)

Do góry