reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

O ja, i u mnie chyba pik dzisiaj. A jutro wyjeżdżamy na weekend na wesele. Trzeba będzie się kitrać u rodziców na chacie po cichaczu, a później w hotelowym pokoiku z synkiem w tym samym pokoju 🙃 nie może być za prosto Zobacz załącznik 1662289
nam po cichaczu wyszły dwie grube krechy na teście ciążowym 😂 wcześniej co drugi dzień seksy cały cykl nic z tego nie było,mieszkaliśmy przez chwilę u rodziców i parę razy w miesiącu był tylko seks i to jeszcze pod takim stresem i adrenaliną i pykło 😂 nie wiem o co chodzi ale może dobrze wpływa na płodność taka lekka adrenalinka 😆😆 trzymam kciuki,działajcie ✊✊

reklama
właśnie zaczął chodzic ze mną na każdą wizytę do Pani Estery ale ona narazie wsumie nic nie tłumaczyła ani nie mówiła , jedynie powiedziała mu że musi zrobić badania nasienia , u mnie że te parę hormonów i tak naprawdę tyle ,powiedziała że parę cyklu postymulemy i potem zrobimy drożność , dalszego planu nie powiedziała . Nie wiem zobaczę co powie teraz po tej sytuacji
To dobrze, że chodzi, angażuje się narazie byliście na początku tej drogi, ale 2 ciąża biochemiczna komplikuje sprawę także trzeba próbować dojść do źródła i szukać przyczyny . Czekamy co zaproponuje w tej sytuacji Pani dr i jaką diagnostykę dalszą zaleci, faceta w każdym razie warto brać na wizyty, niepłodność i straty ciąż to problem pary.

Hej, ale lecicie z tymi stronami, ledwo nadążam czytać :)
U mnie sytuacja słaba, teoretycznie w piątek powinna być owulacja, a byłam na USG we wtorek rano i lekarz nie widział żadnego pęcherzyka dominującego, powiedział że już powinno coś być. Kazał wrócić za tydzień żeby sprawdzić co i jak.
Do tej pory zawsze była owulacja, myślicie, że drożność mogła coś pozmieniać w tym cyklu albo akurat się zbiegło z jakimś "statystycznym" bezowulacyjnym?

nam po cichaczu wyszły dwie grube krechy na teście ciążowym 😂 wcześniej co drugi dzień seksy cały cykl nic z tego nie było,mieszkaliśmy przez chwilę u rodziców i parę razy w miesiącu był tylko seks i to jeszcze pod takim stresem i adrenaliną i pykło 😂 nie wiem o co chodzi ale może dobrze wpływa na płodność taka lekka adrenalinka 😆😆 trzymam kciuki,działajcie ✊✊
Totalnie! My w maju też utrafiliśmy podczas pobytu u moich rodziców 🙈 chyba intensywnie afirmują wnuczka 😅

Hej, ale lecicie z tymi stronami, ledwo nadążam czytać :)
U mnie sytuacja słaba, teoretycznie w piątek powinna być owulacja, a byłam na USG we wtorek rano i lekarz nie widział żadnego pęcherzyka dominującego, powiedział że już powinno coś być. Kazał wrócić za tydzień żeby sprawdzić co i jak.
Do tej pory zawsze była owulacja, myślicie, że drożność mogła coś pozmieniać w tym cyklu albo akurat się zbiegło z jakimś "statystycznym" bezowulacyjnym?
U mnie cykl z drożnością był zwyczajowy, nic nie namieszała. Może owulacja będzie tym razem później 🤞zobaczysz za tydzień oby jeszcze urosło pęcherzyk i endo🙂

reklama
@klaudia16
robilias dzisiaj betę?

Też szukam pomocy na NFZ i na prawdę ciężko coś znaleźć. Ostatnio na wizycie u mojej ginekolog, która prowadziła moją pierwszą ciążę to za dużo nie pomogła. Kazała brać dostinex 1/4 tabletki raz w tygodniu i zbadać prolaktyne, która jest w normie. Odnośnie sprawdzania nasienia u męża to powiedziała że narazie nie sprawdzamy, bo mamy już jedno wspólne dziecko. Synek ma 15 miesięcy.
Sama nie wiem co mam robić w tej sytuacji czy szukać pomocy u innego ginekologa na nfz czy cierpliwie czekać.
Boję się że obecne próby i niepowodzenia mają związek z cesarka, która miałam. Jeden ginekolog w maju jak bylam robic cytologie zauważył niche, ale była malutka i kazał się starać, bo wsystko inne wygladalo dobrze, bylam też po owulacji.
Ostatnio moja ginekolog pytala czy robilam badania pod katem trombofili, ale nic wiecej nie pokierowala.
Po wyjsciu że szpitala mialam brac clexane przez 20 dni, ale udalo mi sie tylko przez 10 dni, bo tak się zblokowalam że nie moglam wiecej wbic igly w brzuch.. Moze mam jakies zrosty :(
Generalnie moja pierwsza ciąża zakonczyla sie w 35tc poprzez nagle CC, powodem byly liczne zawaly lozyska i skrzepliny na lozysku. Szczerze mowiac nie wiem co robic, bo owulacja jest, miesiaczki regularne a ciąży dalej brak.

Do góry