reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

3 dni przed okresem to i próg nie ma sensu. Kto ci tak kazał?
No właśnie ja też badałam 7 dpo mając fazę lutealna 11 dniową to byłam 4 dni przed okresem... badałam go w tym samym cyklu kilka razy od 5 dpo bodajże i do 8 od 8 już miał raczej tendencję spadkową co widziałam też na wykresie temperatur, pomijając fakt że potrafi być skokowy. Dlatego mam zaleconego proga po potwierdzonej owulacji.
U mnie to było mniej więcej tak:
5 dpo 7 ng
6 dpo 8 ng
7 dpo 10.5 ng
8 dpo 9.5 ng
A po 4 dniach przychodził okres.

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie ja też badałam 7 dpo mając fazę lutealna 11 dniową to byłam 4 dni przed okresem... badałam go w tym samym cyklu kilka razy od 5 dpo bodajże i do 8 dpo już miał raczej tendencję spadkową co widziałam też na wykresie temperatur, pomijając fakt że potrafi być skokowy. Dlatego mam zaleconego proga po potwierdzonej owulacji.
U mnie to było mniej więcej tak:
5 dpo 7 ng
6 dpo 8 ng
7 dpo 10.5 ng
8 dpo 9.5 ng
A po 4 dniach przychodził okres.
Zobaczymy jak będzie u mnie.bo jeśli będzie kiepski to umowie się do ginekologa żeby zobaczyl

Zobaczymy jak będzie u mnie.bo jeśli będzie kiepski to umowie się do ginekologa żeby zobaczyl
Na pewno warto się pochylić nad tematem poziomu proga, szczegolnie przy krótkiej fazie lutealnej , może zaleci badanie proga kilka dni pod rząd, może się okazać że trzeba przyjmować dodatkowy progesteron po owulce, jak u mnie.

ale musi być jakaś przyczynia chyba ? Raczej nie jest tak że bez przyczyny znowu miało to miejsce ?
a miałaś badania genetyczne i pod kątem trombofilii? U tej mojej znajomej co jest teraz w ciązy to prawdopodobnie była przyczyna, mimo, że teraz te 4 stracone ciążę ( na wczesnym 5-6 tydz. etapie, za małe przyrosty bety) od początku brała leki i zastrzyki.

A u mnie dzisiaj 13 dc prawie pik na teście i płodny śluz jak z podręcznika, normalnie to może bym się cieszyła, ale ten cykl to taki trochę na przetrwanie do wizyty w klinice. Mam na 30 , więc będę centralnie przed samym okresem i teraz się martwię czy zdążę wykupić leki do stymulacji. Pewnie nie dostanę ich od ręki . Kto wie ile się czeka po zamówieniu w aptece?

Dodam, że przy prolaktynie higiena badania jest istotna, badałam w 3 dc , mój poziom pierwszy był podwyższony , za drugim razem zbadałam jak należy i było w normie. Wynik może zawyżać nadmierny stres, nieprzespana noc, wysiłek fizyczny, seks i stymulacja sutków na dzień przed badaniem i w tym samym dniu. Przed dotarciem do labu warto odpocząć i nie iść z biegu na pobranie krwi.

Hejka, nie należę do Waszego wątku dziewczyny, ale czy mogę wrzucić tutaj zdjęcie testu? Przed chwilą robiłam. Nie mogę znaleźć tego wątku z pozytywnymi testami.

reklama
Do góry