reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Niekoniecznie do Krakowa. W Katowicach też powinien być jakiś szpital z oddziałem ginekologicznym, w którym robią takie zabiegi 😉 A jak nic nie znajdziesz, to faktycznie możesz poszukać po innych miastach (nie ma znaczenia skąd jesteś). Ta dr Estera pracuje w jakimś szpitalu w Krakowie? Ona nie może Ci wystawić skierowania?
wiesz co nie mam pojęcia czy pracuje gdzieś w szpitalu , jak szukałam na internecie to nic nie znalazłam , same prywatne placówki , zapytam się jej na kolejnej wuzycie czy jest szansa na drożność na NFZ jakoś , bo o histeroskopii nic nie wposminala że wgl chce robić

reklama
https://www.gov.pl/attachment/cd5a0a0f-f531-4eac-bea4-8c395060e529

Uniwersyteckie centrum kliniczne w Katowicach świadczy usługi na NFZ w programu prokreacyjnego i powinni robić drożność, histeroskopie i podstawową diagnostykę niepłodnościową. Ten program był do 23 roku ale widzę że przedłużyli na ten rok - przedzwon sobie do nich i zapytaj czy jeszcze mają środki i przyjmują nowe pary :) ale w programie prokreacyjnym nie zrobisz takich badań jak w holsamed, więc tam bym i tak osobno uderzała :)
niestety nie przyjmują już nowych par do diagnostyki 😔

Załączniki

• IMG_2982.jpeg
    IMG_2982.jpeg
    57,2 KB · Wyświetleń: 77
Jeżeli chodzi o badania z Holsamed, pani powiedziała że może nas umówić na wizytę do pani genetycznie i ona zadecyduje jakie badanie ewentualnie zlecić

Czy oni w końcu zrobią nam obojgu badania jak coś ? Bo nie wiem czy ciągnąć tam męża jeżeli zrobią tylko mnie naprzyklad

Dziewczyny, idę w sobotę na pierwsze USG w ramach stymulacji do IVF - o coś powinnam zapytać, na coś zwrócić uwagę? Niestety mój lekarz na urlopie, więc idę do innego z kliniki i nie chciałabym czegoś przegapić.

W ogóle to jak to wygląda dalej, poza USG będą jeszcze badać przed punkcją poziom jakichś hormonów?

reklama
tak na ten dzwoniłam . Powiedziała że może nas umówić na wizytę ,musimy przyjść z badaniami jakie mamy ,pani przeprowadzi wywiad i zadecyduje jakie badania genetyczne zlecić
No to coś się musiało zmienić, może kasa im się kończy 😕 Bo większość z nas tutaj wzięła dokumentację, ale nikt nawet na nią nie spojrzał. No i na pewno nie było żadnego wywiadu z lekarzem/genetykiem. Wystawiali skierowania na podstawie ankiety, którą się wypełniało na miejscu.

Do góry