reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Niekoniecznie do Krakowa. W Katowicach też powinien być jakiś szpital z oddziałem ginekologicznym, w którym robią takie zabiegi 😉 A jak nic nie znajdziesz, to faktycznie możesz poszukać po innych miastach (nie ma znaczenia skąd jesteś). Ta dr Estera pracuje w jakimś szpitalu w Krakowie? Ona nie może Ci wystawić skierowania?
wiesz co nie mam pojęcia czy pracuje gdzieś w szpitalu , jak szukałam na internecie to nic nie znalazłam , same prywatne placówki , zapytam się jej na kolejnej wuzycie czy jest szansa na drożność na NFZ jakoś , bo o histeroskopii nic nie wposminala że wgl chce robić

reklama
https://www.gov.pl/attachment/cd5a0a0f-f531-4eac-bea4-8c395060e529

Uniwersyteckie centrum kliniczne w Katowicach świadczy usługi na NFZ w programu prokreacyjnego i powinni robić drożność, histeroskopie i podstawową diagnostykę niepłodnościową. Ten program był do 23 roku ale widzę że przedłużyli na ten rok - przedzwon sobie do nich i zapytaj czy jeszcze mają środki i przyjmują nowe pary :) ale w programie prokreacyjnym nie zrobisz takich badań jak w holsamed, więc tam bym i tak osobno uderzała :)
niestety nie przyjmują już nowych par do diagnostyki 😔

Załączniki

• IMG_2982.jpeg
    IMG_2982.jpeg
    57,2 KB · Wyświetleń: 66
Jeżeli chodzi o badania z Holsamed, pani powiedziała że może nas umówić na wizytę do pani genetycznie i ona zadecyduje jakie badanie ewentualnie zlecić

Czy oni w końcu zrobią nam obojgu badania jak coś ? Bo nie wiem czy ciągnąć tam męża jeżeli zrobią tylko mnie naprzyklad

Dziewczyny, idę w sobotę na pierwsze USG w ramach stymulacji do IVF - o coś powinnam zapytać, na coś zwrócić uwagę? Niestety mój lekarz na urlopie, więc idę do innego z kliniki i nie chciałabym czegoś przegapić.

W ogóle to jak to wygląda dalej, poza USG będą jeszcze badać przed punkcją poziom jakichś hormonów?

reklama
tak na ten dzwoniłam . Powiedziała że może nas umówić na wizytę ,musimy przyjść z badaniami jakie mamy ,pani przeprowadzi wywiad i zadecyduje jakie badania genetyczne zlecić
No to coś się musiało zmienić, może kasa im się kończy 😕 Bo większość z nas tutaj wzięła dokumentację, ale nikt nawet na nią nie spojrzał. No i na pewno nie było żadnego wywiadu z lekarzem/genetykiem. Wystawiali skierowania na podstawie ankiety, którą się wypełniało na miejscu.

Do góry