reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Jeju ja sie dzis katuje filmikami na youtubie o noworodkach. Jak widze gdzieś niemowlaki w sklepie, na ulicy, gdziekolwiek to od razu sie rozplywam.
Wiem ze w zyciu ciaza i dzieci to nie sam lukier. Ale na chwile obecna to mam wrażenie ze niczego tak mocno nie pragnęłam jak tego właśnie.
I wciąż to pytanie czemu innym przychodzi latwo a nam w sumie juz za chwile rok stuknie i jedno wielkie nic.
A niby tacy gotowi i nastawieni. A inni to czasem nawet nie chcą....
Wiem wiem. Glupie myslenie ale kotluje mi sie po glowie.
Moje całe rodzeństwo w większości przypadków ma dzieci z nieplanowanych seksów, jestem ciocią 8 , ja się staram sporo czasu i jedne wielkie g, ile przypadków niechcianych ciąż mam w otoczeniu nie zliczę, ile ludzi którzy nie dbają o styl życia i nie przygotowują się przychodzi im to od tak - to niestety jeszcze bardziej potrafi potęgować tą niesprawiedliwość, nikt z Nas na to nie zasłużył, a jednak tak się dzieje . Mimo to mam tą nadzieję, że wszystkim Nam się tutaj uda po tej walce, przejściach, wkońcu i do Nas los się uśmiechnie. Tak wielu z Nas się już udało i to daje mi kopa, siłę do dalszych starań, kiedyś przyjdzie nasz czas🤞

reklama
@anyżowa można mi wpisać @, teraz to ewidentnie to.
Przez 5 lat brania anty nie miałam tak bolesnej miesiączki , także cierpie sobie w milczeniu 😄. No i chyba jednak organizm jakos dochodzi do siebie po anty, cykl 34 dni.

Hejka :)

Jakie przyjmujecie suplementy ?
Lekarz polecił puerię uno.

Jak Wasze samopoczucie? 😊
Hej ☺️
Ja biorę pregna start oraz DHA (albo marki pregna, albo prenacaps).

U mnie dziś trochę nerwowo, mieszkam pod Wrocławiem i cały czas obserwuję, co się dzieje w kwestii powodzi. Fala ma do nas dopiero dotrzeć. Ciężko mi się skupić na pracy😩
No i jestem 7-8 dni po owulacji i czekaaaam, co też jest frustrujące😅

Hej ☺️
Ja biorę pregna start oraz DHA (albo marki pregna, albo prenacaps).

U mnie dziś trochę nerwowo, mieszkam pod Wrocławiem i cały czas obserwuję, co się dzieje w kwestii powodzi. Fala ma do nas dopiero dotrzeć. Ciężko mi się skupić na pracy😩
No i jestem 7-8 dni po owulacji i czekaaaam, co też jest frustrujące😅
ojej ściskam mocno w takim razie 🥲
Mam nadzieję, że jesteś w bezpiecznym miejscu. Bardzo współczuję ta powódź to ogromna tragedia :(

Staraj się nie myśleć za wiele o tym, oby zabezpieczenia pomogły i żeby wszyscy byli bezpieczni.

Rozumiem Cię w stu procentach przeglądałam na fb zdjęcia i filmiki siedziałam i płakałam to się w głowie nie mieści..

Trzymam kciuki za owu 🥰💗

ojej ściskam mocno w takim razie 🥲
Mam nadzieję, że jesteś w bezpiecznym miejscu. Bardzo współczuję ta powódź to ogromna tragedia :(

Staraj się nie myśleć za wiele o tym, oby zabezpieczenia pomogły i żeby wszyscy byli bezpieczni.

Rozumiem Cię w stu procentach przeglądałam na fb zdjęcia i filmiki siedziałam i płakałam to się w głowie nie mieści..

Trzymam kciuki za owu 🥰💗
Dziękuję 🥰
W tej chwili jest u nas bezpiecznie, prognozy są dobre, ale wiele zależy od wytrzymałości zbiorników i wałów, które rzeka ma po drodze. Staram się być dobrej myśli 🙌

Jak samopoczucie u Ciebie?☺️

Dziękuję 🥰
W tej chwili jest u nas bezpiecznie, prognozy są dobre, ale wiele zależy od wytrzymałości zbiorników i wałów, które rzeka ma po drodze. Staram się być dobrej myśli 🙌

Jak samopoczucie u Ciebie?☺️

To dobrze, oby tak zostało!

U mnie bywa różnie kiepsko śpię, mimo dobrego przyrostu najlepiej sprawdziłabym betę co dwa dni. Nie mogę wysiedzieć w domu, a mam zalecone żeby dużo leżeć odpoczywać. Trochę mi dziś jedna osoba podniosła ciśnienie tu na czacie, bo miałam wątpliwości co do zwolnienia, bo wstępnie wiem że jak krew wyjdzie słabo to nie bd mogła wrócić do pracy, więc chciałam się zorientować jak to wygląda z zasiłkiem, ale w ludziach tyle jadu, że zamiast pomóc to potrafią jedynie dogryźć nie znając kogoś sytuacji.

Po za tym jest ok, chociaż dalej jakby nie dowierzam, że się udało cały czas z tyłu głowy mam, że może się coś zaraz wydarzy, że wszystko w chwili stracę. Staram się być dobrej myśli, ale po latach starań i uzyskaniu pierwszej ciąży człowiek nie wie jak się zachować.

reklama
Melduję, że w sobotę mam USG, zobaczymy co się tam dzieje po tej stymulacji. Na razie w ogóle nie mam żadnych skutków ubocznych poza tym, że mi się kręci w głowie jak wstaję. Aż się boję, że nie lek nie działa 😅

Aaa i dziś mi się śniło, że znalazłam cztery szczeniaczki i karmiłam je butelką, nie wiem czy to jakiś pokręcony sen proroczy 🙈

Do góry