reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Jak już rozmawiacie o fertistimie , bo pytałam wcześniej ale może gdzieś ucieklo moje pytanie ☺️ jak piłam go do tej pory czy teraz jak mam pozytywny test to mogę go pić dalej czy lepiej brać już inne witaminy , mam w domu jeszcze prenatal primo i omaga+dha z essensey myślicie żeby jednak przerzucić się na to ?

reklama
Oficjalnie gorzej niż w 97 r.... A 97 r. Też pamiętam..

Załączniki

• 32539a95-9d7f-4c20-9b19-2fea8d55cea8.jpeg
    32539a95-9d7f-4c20-9b19-2fea8d55cea8.jpeg
    77,5 KB · Wyświetleń: 121
@LadyCaro ja biorę też DHA mama z polecenia Pana Tabletki . Ależ troskliwy mąż, fajnie ze jest taki przejęty 🥰. Co dobrego jecie na obiad? Kciuki za jutro.
@klaudia16 cudowne wieści, krecha jak byk! Dawaj znać jak beta.
@Roksiemi również gratulacje 🎉🎊
@StaraStaraczka ja kupiłam w zeszłym roku mojemu mężowi vouchery takie do zdrapywania na allegro, można wybrać co na nich ma być np. : szybki numerek, kolacja w McDonald's itd. Baaardzo był zadowolony 😂

Jak Wam weekend mija? U nas pierwszy leniwy weekend od długiego czasu, mąż robi mielone na obiad a ja nadrabiam Top Model.
Dziś rano powtórzyłam test bo @ nadal brak, ewidentnie negatywny. Dziś 33 dzień cyklu.

@LadyCaro ja biorę też DHA mama z polecenia Pana Tabletki . Ależ troskliwy mąż, fajnie ze jest taki przejęty 🥰. Co dobrego jecie na obiad? Kciuki za jutro.
@klaudia16 cudowne wieści, krecha jak byk! Dawaj znać jak beta.
@Roksiemi również gratulacje 🎉🎊
@StaraStaraczka ja kupiłam w zeszłym roku mojemu mężowi vouchery takie do zdrapywania na allegro, można wybrać co na nich ma być np. : szybki numerek, kolacja w McDonald's itd. Baaardzo był zadowolony 😂

Jak Wam weekend mija? U nas pierwszy leniwy weekend od długiego czasu, mąż robi mielone na obiad a ja nadrabiam Top Model.
Dziś rano powtórzyłam test bo @ nadal brak, ewidentnie negatywny. Dziś 33 dzień cyklu.
Miała być kanjpa, ale nie chcialo mi sie ubierać i malować więc skończyło sie na maku 😂
Przed chwila chcialam odkurzac a on "ooooo bo juz Ci pozwolę" 😂

O! Ja od tego cyklu piję saszetkę Fertistim dziennie i właśnie ciekawa jestem ile finalnie będzie trwał (przy 33-36 dniach do tej pory). Na razie zauważyłam na pewno, że nie plamiłam już tak długo po okresie. To może być albo to albo/i NAC 1200mg w 3-7dc, bo to jedyne zmiany jakie wprowadziłam.
A pijesz raz czy dwa razy dziennie?
Bierzesz nac tylko 3-7dc? Ja mam pierwszy cykl z nac i czytałam, że niektórzy potem do owulacji biorą 600mg i się zastanawiam jak brać

Bierzesz nac tylko 3-7dc? Ja mam pierwszy cykl z nac i czytałam, że niektórzy potem do owulacji biorą 600mg i się zastanawiam jak brać
Tak, jak biorę tylko 3-7dc, tak jak zaleciła mi doktor. Ale wydaje mi się, że nie zaszkodzi potem jeszcze połowa dawki (czyli te 600mg) do owulacji. Nigdy o tym nie słyszałam. Tylko o ACC około owulacji typowo na śluz. Ale tak, jak już kiedyś wspominałam, NAC ma też inne właściwości, pozytywne w przypadku PCOS. Ja go niby nie mam (mam jajniki PCO), Ty w sumie jeszcze nie wiesz na pewno, więc myślę, że ogólnie warto brać 😄 Nie powinno to zaszkodzić.

Pije 2x dziennie. U mnie w ciągu 2-3 pierwszych cykli z fertistimem jest tak że mnie dużo bardziej bolą piersi przed okresem, brzuch też szybciej zaczyna dawać znać. Później się to uspokaja. Ale co najważniejsze cykle miałam między 30-34 dni, a po nim 27-28 dni i lepszy obraz jajników na USG. Lekarka powiedziała że koniecznie mam brać nadal, bo widocznie w jakiś sposób na mnie pozytywnie działa.
ja teraz zauważyłam że mam inny śluz niż zazwyczaj,jest bardziej przezroczysty i nie aż tak gęsty,bardziej przypomina białko jajka 😅 a nigdy w sumie takiego nie zauważyłam,zawsze był gęsty i bardzo biały..możliwe że to przez fertistim się zmienił śluz 🫣

Jak już rozmawiacie o fertistimie , bo pytałam wcześniej ale może gdzieś ucieklo moje pytanie ☺️ jak piłam go do tej pory czy teraz jak mam pozytywny test to mogę go pić dalej czy lepiej brać już inne witaminy , mam w domu jeszcze prenatal primo i omaga+dha z essensey myślicie żeby jednak przerzucić się na to ?
ja raczej bym nie piła,wszędzie są informacje że nie jest zalecany w ciąży i to samo w ulotce pisze z tego co widziałam,ale nie wiem na sto procent,może inne dziewczyny będą bardziej pewne czy można czy nie

reklama
@Leanne a co tam wczoraj u immuno?
Cześć Dziewczyny!

@anyżowa @penguinlicious

wizyta dość krótka.
Niestety J. M. tym razem zrobił na mnie źle wrażenie.
Kartki z wynikami prawie, ze rzucał w nas.. coś tam mrucząc pod nosem.
Omówienie polegało na tym, że mówił że to jest ok to nie jest ok. I odrazu rzucił ze tu będą potrzebne szczepienia. Bez wytłumaczenia o co dokładnie chodzi. Próba wyciągnięcia czegoś więcej skończyła się na tym, że no tak po prostu jest, że mój organizm może odrzucać wszystko.co obce
Powiedział, że do szczepień trzeba zrobić kolejne badania krwi /tylko partner/ja zapytalam.jakie to są badania, bo może mogę je zrobić w Warszawie to będzie taniej, bo tu chyba jest drogo to rzucił tekst że zależy dla kogo ile to jest drogo.
Ogólnie badań nasienia nie było, gdybym nie pamiętała to w ogóle by tego nie omówił.
Babki w rejestracji mu tego nie przyniosły na wizytę. Więc to też słabe.

Wiem, że byłam na konsultacji immuno ale on jest też ginekologiem, zero pytań o tematy gin. Nic.
Zapisalam się wstępnie na te szczepienia, ale tak naprawdę nie wiem co mam robić.
Opinie są różne.

Jeśli chodzi o wyniki, duzo ich mam..ale najważniejsze z tych to cytokininy albo 0 albo dużo za dużo za niskie
A o allo mlr powiedział że to badanie robi się po szczepieniach a nie przed.
No i tyle. Tu zglupialam.

Co tylko ciekawe to jak zapytałam jak można podnieść te cytokininy to powiedział że zdrowo się odżywiać.

Do góry