reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Czy któraś miała doczynienia z suplami Prenacaps i może się wypowiedzieć?
Zobacz załącznik 1661286

Ja brałam swego czasu ale nie ciążowe tylko ovi bo miały najlepszy skład pod tym kątem (polecenie dietetyczki ocenajacej suple dla starających się) I w sumie chyba w miare działały bo jednak zaszłam w ciążę i cykle nie były aż tak długie

Ostatnia edycja:
reklama
Czy któraś miała doczynienia z suplami Prenacaps i może się wypowiedzieć?
Zobacz załącznik 1661286
Ja brałam przed ciążą prenacaps multiplan i przez chwilę w ciąży, bo gin powiedziała, że mogę je już dokończyć. Ale też powiedziała, że witamina E w nadmiarze nie jest zalecana w ciąży. Więc teraz biorę pregna start i dodatkowo tylko dha z prenacaps.
Czy bierzecie coś jeszcze oprócz Wit d, dha, kwas foliowy ?
Genetyczka, z którą konsultowałam wynik badania po poronieniu mówiła, że warto brać cholinę 🙂 i z tego co widziałam, to w wielu gotowych suplach jest ona w składzie

@LadyCaro Ja brałam przez chwilę Ovi zamiast fertistimu, to był chyba jedyny raz w życiu kiedy zauważyłam podręcznikowy śluz płodny. Jednak ze względu na ilość inozytolu wróciłam do fertistimu, po nim mam cykle jak w zegarku.
O! Ja od tego cyklu piję saszetkę Fertistim dziennie i właśnie ciekawa jestem ile finalnie będzie trwał (przy 33-36 dniach do tej pory). Na razie zauważyłam na pewno, że nie plamiłam już tak długo po okresie. To może być albo to albo/i NAC 1200mg w 3-7dc, bo to jedyne zmiany jakie wprowadziłam.
A pijesz raz czy dwa razy dziennie?

@Leanne I co tam powiedział immunolog, bo ja tu czekam na wieści niecierpliwie 😁 Domyślam się, że mieliście na wizytę już wyniki tych zaleconych badań. Jak to wyszło?
Byliście osobiście w Łodzi czy konsultacja online?

O! Ja od tego cyklu piję saszetkę Fertistim dziennie i właśnie ciekawa jestem ile finalnie będzie trwał (przy 33-36 dniach do tej pory). Na razie zauważyłam na pewno, że nie plamiłam już tak długo po okresie. To może być albo to albo/i NAC 1200mg w 3-7dc, bo to jedyne zmiany jakie wprowadziłam.
Ja też pierwszy cykl z fertistim 😝 mam nadzieję że nie namiesza mi w cyklu a pomoże 🤞

reklama
Pije 2x dziennie. U mnie w ciągu 2-3 pierwszych cykli z fertistimem jest tak że mnie dużo bardziej bolą piersi przed okresem, brzuch też szybciej zaczyna dawać znać. Później się to uspokaja. Ale co najważniejsze cykle miałam między 30-34 dni, a po nim 27-28 dni i lepszy obraz jajników na USG. Lekarka powiedziała że koniecznie mam brać nadal, bo widocznie w jakiś sposób na mnie pozytywnie działa.

Do góry