reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

W tym cyklu nie byłam u gina ani nie robiłam testów owu . U ginekologa na monitoringu byłam 31.05 (10dc) i 03.05 (13dc ) wtedy zobaczył ciałko żółte i dał duphaston ,miałam brać 10 dni ale po 7 dostałam plamienia i w 8 kazał przestać brać , 11.06 już liczę jako @ , w 3dc czyli 13.06 badałam progesteron i był 0.50 , teraz chciałam sprawdzić czy coś wskazuje na owu i byłam w 14dc (24.06) i jest 0.40 , sprawdzę jeszcze w poniedziałek czyli 21 DC
Szczerze to zamiast wydawać na badanie progesteronu lepiej poszłabyś na USG do porządnego lekarza i to Ci powie dużo więcej niż samo badanie z krwi. Bo równie dobrze możesz mieć owulację tego 21dc 🤷🏼‍♀️

reklama
Mam do was trochę głupie pytanie,jak miałam pik 18 nastego czerwca to jak zrobię test i będzie te 10 dpo to pomimo ze okres mam mieć od tego 10 dpo za tydzień to może wyjść pozytywny jak coś będzie na rzeczy,czy jest to o wiele za szybo?
masz taką długą fazę lutealna? W 10dpo może coś wyjść, ale nie musi:)

Dziewczyny jak mam zawrotny poziom progesteronu 5,86 w 22 dniu cyklu (cykle 28 dni) to owulację w tym miesiącu mogę wykluczyć prawda ?

Progesteron powyżej 3 oznacza, że owulacja była.
Co prawda niski ten próg ale pytanie czy masz pewność kiedy była owulacja? Może to już spadkowy progesteron
Mi się właśnie wydaje, że w tym cyklu jej nie było, bo zawsze ją mocno czuję, a teraz nic.
Szukałam informacji na ten temat i większość artykułów podaje, że od 10 ng/ml jest owulacja, ale niektóre kliniki niepłodności w swoich artykułach, że od 5 ng/ml.
Prog zrobiony o dzień za późno, bo 8 dni po, ale 7 wypadało mi akurat w niedzielę.

Mi się właśnie wydaje, że w tym cyklu jej nie było, bo zawsze ją mocno czuję, a teraz nic.
Szukałam informacji na ten temat i większość artykułów podaje, że od 10 ng/ml jest owulacja, ale niektóre kliniki niepłodności w swoich artykułach, że od 5 ng/ml.
Prog zrobiony o dzień za późno, bo 8 dni po, ale 7 wypadało mi akurat w niedzielę.
ale masz potwierdzoną fazę lutealą? I na pewno jest to 14 dni?

albo owulacja była później i wcale nie zadałaś 8dpo a np 4dpo? 🤔

nie sugeruj się tym że nie czułaś, ja zazwyczaj też mam bolesności z jednej albo drugiej strony ale czasami bywa też tak że nic mi nie doskwiera :)

reklama
no on niby się okazało że się nie zajmuje niepłodnością , ale na monitoring mnie przyjął byłam w 10 DC i powiedział że nie widzi nic na żadnym jajniku co by wskazywało na owulację , 13 DC bo to był poniedziałek , po dogłębnym badaniu powiedział mi że jest ciałko żółte i jestem już po owu . Już nie zamierzam do niego iść , chce iść teraz do polecanej przez dziewczy tutaj lekarki która się zajmuje , jednak teraz chciałam zbadać ten progesteron i zobaczyć jak to wygląda tak chyba dla samej siebie , ale dzisiejszy wynik mnie podłamał
Hej, radzę jak dziewczyny znaleźć gina od niepłodności. Mój nie jest i trzeba go mocno za język ciągnąć...

Do góry