reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

hej dziewczyny, nie było mnie kilka dni bo ostatnio mam gorsze momenty. Miałam dwa dni bardzo skąpego plamienia (nigdy nie miałam plamienia) a wczoraj dostałam okres pełną parą... także można wpisać w listę :(
byłam u mojej ginekolog na wizycie bo miałam ostatnio dolegliwości żołądkowo-jelitowe i bóle podbrzusza, lekarz 1szego kontaktu stwierdził, że to może być jajnik albo zapalenie przydatków, więc szybko się do mojej gin umówiłam. Na szczęście wszystko ok, w środę wieczorem miałam wizytę i mówiła, że na miesiączkę się nie zanosi, endometrium zaledwie 7 mm, a tu sob i niedz plamienie w pon rano okres.
No i powiedziała, że jeśli zależy mi na ciąży to powinnam odstawić córkę od kp, w marcu mówiła mi, że karmienie nie ma większego znaczenia jeśli karmię głównie lub tylko w nocy i mam regularne miesiączki a tu jednak zmiana zdania. Póki nie odstawie córki nie zrobimy diagnostyki, a miałam robić badania w sierpniu, więc od weekendu mało śpimy bo próbujemy.

reklama
Czy może być tak ze test wskazuje mi na owulacje a jej nie będzie ? Ogólnie wydaje mi się ze zawsze wiedziałam kiedy mam owu po śluzie i jajniki mnie ciągnęły a teraz nic
wiesz ja miałam ten cykl jakiś dziwny, wg kalendarzyka owulacja miał być sobota/ niedziela, test pozytywny wyszedł mi w czwartek, od piątku do niedzieli negatywne, w pon już nie badałam, we wt miałam tkliwe piersi i ból jak na okres i tak ot zrobiłam test owulacyjny i pozytywny, następnego dnia negatywny, po 2 dniach taki prawie pozytywny. Jajniki w ogóle mnie nie bolały, piersi dopiero jakby po owulacji zrobiły się tkliwe, gdzie wcześniej miałam przed i przed okresem potem. I dokładnie 2 tyg po owulacji - licząc 1szy pozytywny test dostałam plamienie, które trwało 2 dni i 3ciego okres pełną parą. A przed nie miałam objawów żadnych i okres jest mało bolesny.

U nas na szczęście nie ma takiej potrzeby, ale bez żelu też ciąży nie ma 😝

Ja mam natomiast do Was inne pytanie - co polecacie na poprawę libido u faceta? Jakieś suple, coś włączyć do diety? 35 lat za pasem i ta ochota nie jest już niestety taka jak kiedyś, co też czasem wpływa negatywnie na ilość starań w danym miesiącu ☹️
u nas to samo. Mąż za miesiąc 35 lat i uprawiamy seks głównie w dni płodne, poza rzadko, dietetyczka poleciła mi robić koktajle lub szejki z sypkim korzeniem maca, łykać żeń szeń o kwasy omega

I uznaje to za dar z niebios - nie mam co prawda tego w pakiecie, ale stwierdziłam że zerknę jaki immunolog przyjmuje w luxmedzie. Ku mojemu zdziwieniu właśnie ta polecana babka, wolny termin na jutro i jeszcze prawie stówkę taniej niż w tej poradni do której byłam umówiona na 9 lipca 😅

Hej ja dziś byłam na krwi bialko s i c, 8 próbówek i 8 dni oczekiwania w alabolatoria...
Zrobiłam też proga i betę. Za 2 tyg mam 1 usg, modlę się aby wszystko tym razem było ok.

Po jakim czasie od brania clexane zrobić badania na poziom heparyny we krwi anty xa?

reklama
Z moich planów starań w tym cyklu na razie wychodzi tyle, że owulacja się wg testów nawet nie zbliża 😢. Nie wiem co się dzieje. Niby peak ‘dopiero’ dwa spóźniony, ale ja już się stresuję co się dzieje… boję się, że dołożyłam za dużo magicznych suplementów jednocześnie i organizm zgłupiał - zamiast sobie pomóc to przeszkodziłam.

Do góry