reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

hej dziewczyny, nie było mnie kilka dni bo ostatnio mam gorsze momenty. Miałam dwa dni bardzo skąpego plamienia (nigdy nie miałam plamienia) a wczoraj dostałam okres pełną parą... także można wpisać w listę :(
byłam u mojej ginekolog na wizycie bo miałam ostatnio dolegliwości żołądkowo-jelitowe i bóle podbrzusza, lekarz 1szego kontaktu stwierdził, że to może być jajnik albo zapalenie przydatków, więc szybko się do mojej gin umówiłam. Na szczęście wszystko ok, w środę wieczorem miałam wizytę i mówiła, że na miesiączkę się nie zanosi, endometrium zaledwie 7 mm, a tu sob i niedz plamienie w pon rano okres.
No i powiedziała, że jeśli zależy mi na ciąży to powinnam odstawić córkę od kp, w marcu mówiła mi, że karmienie nie ma większego znaczenia jeśli karmię głównie lub tylko w nocy i mam regularne miesiączki a tu jednak zmiana zdania. Póki nie odstawie córki nie zrobimy diagnostyki, a miałam robić badania w sierpniu, więc od weekendu mało śpimy bo próbujemy.

reklama
Czy może być tak ze test wskazuje mi na owulacje a jej nie będzie ? Ogólnie wydaje mi się ze zawsze wiedziałam kiedy mam owu po śluzie i jajniki mnie ciągnęły a teraz nic
wiesz ja miałam ten cykl jakiś dziwny, wg kalendarzyka owulacja miał być sobota/ niedziela, test pozytywny wyszedł mi w czwartek, od piątku do niedzieli negatywne, w pon już nie badałam, we wt miałam tkliwe piersi i ból jak na okres i tak ot zrobiłam test owulacyjny i pozytywny, następnego dnia negatywny, po 2 dniach taki prawie pozytywny. Jajniki w ogóle mnie nie bolały, piersi dopiero jakby po owulacji zrobiły się tkliwe, gdzie wcześniej miałam przed i przed okresem potem. I dokładnie 2 tyg po owulacji - licząc 1szy pozytywny test dostałam plamienie, które trwało 2 dni i 3ciego okres pełną parą. A przed nie miałam objawów żadnych i okres jest mało bolesny.

U nas na szczęście nie ma takiej potrzeby, ale bez żelu też ciąży nie ma 😝

Ja mam natomiast do Was inne pytanie - co polecacie na poprawę libido u faceta? Jakieś suple, coś włączyć do diety? 35 lat za pasem i ta ochota nie jest już niestety taka jak kiedyś, co też czasem wpływa negatywnie na ilość starań w danym miesiącu ☹️
u nas to samo. Mąż za miesiąc 35 lat i uprawiamy seks głównie w dni płodne, poza rzadko, dietetyczka poleciła mi robić koktajle lub szejki z sypkim korzeniem maca, łykać żeń szeń o kwasy omega

I uznaje to za dar z niebios - nie mam co prawda tego w pakiecie, ale stwierdziłam że zerknę jaki immunolog przyjmuje w luxmedzie. Ku mojemu zdziwieniu właśnie ta polecana babka, wolny termin na jutro i jeszcze prawie stówkę taniej niż w tej poradni do której byłam umówiona na 9 lipca 😅

Hej ja dziś byłam na krwi bialko s i c, 8 próbówek i 8 dni oczekiwania w alabolatoria...
Zrobiłam też proga i betę. Za 2 tyg mam 1 usg, modlę się aby wszystko tym razem było ok.

Po jakim czasie od brania clexane zrobić badania na poziom heparyny we krwi anty xa?

reklama
Z moich planów starań w tym cyklu na razie wychodzi tyle, że owulacja się wg testów nawet nie zbliża 😢. Nie wiem co się dzieje. Niby peak ‘dopiero’ dwa spóźniony, ale ja już się stresuję co się dzieje… boję się, że dołożyłam za dużo magicznych suplementów jednocześnie i organizm zgłupiał - zamiast sobie pomóc to przeszkodziłam.

Do góry