reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
super, to może zaraz się coś pokaże :) a nie chcesz się przejść na monitoring dla świętego spokoju?
Pierwszy termin do ginekologa w luxmedzie pokazuje mi w środę 26.06, czyli trochę za późno… A że to pierwszy cykl starań to planuję pójść progesteron sprawdzić chociaż w 7dpo. O, właśnie, może podpowiesz. Załóżmy czysto teoretycznie, dzisiaj wieczorem albo jutro rano złapie peak na teście - kiedy iść wtedy zbadać proga?

Wydaje mi się, czy ta kreska z dziś jest ciemniejsza? 🧐 to dni po O jak Ovi a nie owulacji bo nie wiem kiedy była, na logikę / ulotkę dzień później, a objawy 1,5 dnia później (poniedziałek rano), tj dziś byłby możliwe 10/9 dzień po owulacji.
Nie nastawiam się na nic - mam totalnie wrażenie jakbym robiła testu owu aniżeli ciążowe szczerze mówiąc 😆
I tez to testy już wybarwione a takich w sumie nie powinno się oceniać 🤷‍♀️
Brzuch najpierw skurcze a dziś ciągnie uporczywie - myśle ze to zasługa tych 400 mg progesteron bensis który mi daje w kość zawrotami głowy (aż musiałam dziś zostać w domu! Upał + zawroty to mogło się zle skończyć
Monitoring taki na przyszłość żeby wiedzieć jak to może wygladac - szkoda sobie potem łamać serce fałszywym duszkiem niewypłukanym w następnych stymulacjach

Załączniki

• 534966B3-EC95-4338-BD0E-5F52400D4F59.jpeg
    534966B3-EC95-4338-BD0E-5F52400D4F59.jpeg
    714,4 KB · Wyświetleń: 138
Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, czy ta kreska z dziś jest ciemniejsza? 🧐 to dni po O jak Ovi a nie owulacji bo nie wiem kiedy była, na logikę / ulotkę dzień później, a objawy 1,5 dnia później (poniedziałek rano), tj dziś byłby możliwe 10/9 dzień po owulacji.
Nie nastawiam się na nic - mam totalnie wrażenie jakbym robiła testu owu aniżeli ciążowe szczerze mówiąc 😆
Brzuch najpierw skurcze a dziś ciągnie uporczywie - myśle ze to zasługa tych 400 mg progesteron bensis który mi daje w kość zawrotami głowy (aż musiałam dziś zostać w domu! Upał + zawroty to mogło się zle skończyć
Monitoring taki na przyszłość żeby wiedzieć jak to może wygladac - szkoda sobie potem łamać serce fałszywym duszkiem niewypłukanym w następnych stymulacjach
Tak, jest ciemniejsza, ale nie wiem niestety czy to cokolwiek znaczy. Jakie są zalecenia po zastrzyku Ovi, w którym dniu bada się betę?

Tak, jest ciemniejsza, ale nie wiem niestety czy to cokolwiek znaczy. Jakie są zalecenia po zastrzyku Ovi, w którym dniu bada się betę?
Właśnie nie dostałam info bety, tylko ze teoretycznie od 10 dnia powinno sie wypłukać, ale powinnam poczekać do dnia miesiączki (którego nie znam bo ja mam pcos i cholera wie 😂) i jeśli test będzie pozytywny to utrzymać leki, jeśli negatyw to odstawić i przyjść na sprawdzenie jak tam sytuacja.
Miałam plan zrobić test 14 dni po zastrzyku, ale…no chyba mnie rozumiecie 😂.
pomyslalam ze fajnie wiedzieć na kolejne cykle jak działa mój orgaznim, a miałam w domu 10 pak pinkow po 2,80 😆

Chyba ciemnieje 🫶 trzymam kciuki.

reklama
Po pierwsze trzymam kciuki 😀😎
Dziwna według mnie wydaje się kreska z 10dpo 🤔 test wadliwy? Bo aż nie możliwe że tak słabo wybarwiła się do reszty. Jakich testów używasz ?

Do góry