reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Z badaniem pasożytów to ciężka sprawa, słabo wykrywalne są. Najlepiej wykrywają je najczęściej laboratoria zwierzęce. Ja planuję się niedługo profilaktycznie odrobaczyć.

reklama
Jak któraś będzie chciała robić to z tego co mi się wyświetliło też, to te badania trzeba zrobić (podobno) w jakimś specjalnym labie a nie pierwszym lepszym. I najlepiej zaraz przed pełnią :)
Serio z tą pełnią? Jaki może to mieć wpływ? :D jakby siebie bym podejrzewała o różne czary mary związane z kasami księżyca itp ale Ciebie nie :D

Mi cały czas nie daje spokoju ta niska ferrytyna właśnie 🙄 Poziom żelaza mam pod korek (194,8 przy normie 193), ale ferrytyna tylko 22,20 (badane na koniec marca). Lekarz powiedział, że to znaczy, że dostarczam w diecie wystarczająco dużo żelaza, ale mam problem z jego przyswajaniem. I co można z tym zrobić? Można coś w ogóle, skoro nie ma niedoboru?
Szczerze nie wiem. Gdyby mnie dotyczyła sytuacja to pewnie bym drążyła temat i szła za ciosem i tropem jelit czyli dietetyk lub ogarnięty gastrolog i może gastroskopia? Jeżeli wszystkie drogi podwyższenia zostały wyczerpane. Na pewno nie wierzyć w hasła „taka pani uroda”

Serio z tą pełnią? Jaki może to mieć wpływ? :D jakby siebie bym podejrzewała o różne czary mary związane z kasami księżyca itp ale Ciebie nie :D
Podobno w pełnię robaczki są najbardziej aktywne :)
Z badaniem pasożytów to ciężka sprawa, słabo wykrywalne są. Najlepiej wykrywają je najczęściej laboratoria zwierzęce. Ja planuję się niedługo profilaktycznie odrobaczyć.
Bada się w parazytologicznym labie. A jaki jest sens się odrobaczać nie mając pewności, że ma się robaczki? Nie przyniesie to więcej szkód niż korzyści?

podobno fazy księżyca mają wpływ.
Problemy skórne i często swędzenie właśnie w pełnie albo nów mogą oznaczać pasożyty (i nie mówię tu o owsikach)

podobno fazy księżyca mają wpływ.
Problemy skórne i często swędzenie właśnie w pełnie albo nów mogą oznaczać pasożyty (i nie mówię tu o owsikach)
Nigdy nie słyszałam o tym, ale ciekawe :D
Mnie niestety faza księżycowa nie dotyczy apropo swędzenia bo od dobrych dwóch tygodni tak skóra swędzi po prysznicu, że chce oszaleć 🤡 prawdopodobnie wrzucili dobrą dawkę chloru na te upały żeby zapobiegać ecoli (częsty problem u nas). Bo żelu, proszki, płynu nie zmieniałam. Biada mi jeżeli po wyjściu spod prysznica nie zleje się balsamem.

Nigdy nie słyszałam o tym, ale ciekawe :D
Mnie niestety faza księżycowa nie dotyczy apropo swędzenia bo od dobrych dwóch tygodni tak skóra swędzi po prysznicu, że chce oszaleć 🤡 prawdopodobnie wrzucili dobrą dawkę chloru na te upały żeby zapobiegać ecoli (częsty problem u nas). Bo żelu, proszki, płynu nie zmieniałam. Biada mi jeżeli po wyjściu spod prysznica nie zleje się balsamem.
podobno są wtedy najbardziej aktywne.
W ciążę podobno też łatwiej się zachodzi przy pełni 😅

reklama
To się dobrze składa, bo niby się zgłosiłam jako chętna, bo nie wiedziałam, że Ty wyrażałaś prędzej chęć. Popieram Twoją kandydaturę 😁
Dobra Dziewczyny to zrobię to wieczorem, bo wczoraj utopiłam telefon
Faken.
No i wczoraj przez caly dzie myślałam że jest czwartek :/
To slonce daje na glowe

Do góry