Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Serio z tą pełnią? Jaki może to mieć wpływ? jakby siebie bym podejrzewała o różne czary mary związane z kasami księżyca itp ale Ciebie nieJak któraś będzie chciała robić to z tego co mi się wyświetliło też, to te badania trzeba zrobić (podobno) w jakimś specjalnym labie a nie pierwszym lepszym. I najlepiej zaraz przed pełnią
Szczerze nie wiem. Gdyby mnie dotyczyła sytuacja to pewnie bym drążyła temat i szła za ciosem i tropem jelit czyli dietetyk lub ogarnięty gastrolog i może gastroskopia? Jeżeli wszystkie drogi podwyższenia zostały wyczerpane. Na pewno nie wierzyć w hasła „taka pani uroda”Mi cały czas nie daje spokoju ta niska ferrytyna właśnie Poziom żelaza mam pod korek (194,8 przy normie 193), ale ferrytyna tylko 22,20 (badane na koniec marca). Lekarz powiedział, że to znaczy, że dostarczam w diecie wystarczająco dużo żelaza, ale mam problem z jego przyswajaniem. I co można z tym zrobić? Można coś w ogóle, skoro nie ma niedoboru?
Podobno w pełnię robaczki są najbardziej aktywneSerio z tą pełnią? Jaki może to mieć wpływ? jakby siebie bym podejrzewała o różne czary mary związane z kasami księżyca itp ale Ciebie nie
Bada się w parazytologicznym labie. A jaki jest sens się odrobaczać nie mając pewności, że ma się robaczki? Nie przyniesie to więcej szkód niż korzyści?Z badaniem pasożytów to ciężka sprawa, słabo wykrywalne są. Najlepiej wykrywają je najczęściej laboratoria zwierzęce. Ja planuję się niedługo profilaktycznie odrobaczyć.
podobno fazy księżyca mają wpływ.Serio z tą pełnią? Jaki może to mieć wpływ? jakby siebie bym podejrzewała o różne czary mary związane z kasami księżyca itp ale Ciebie nie
Nigdy nie słyszałam o tym, ale ciekawepodobno fazy księżyca mają wpływ.
Problemy skórne i często swędzenie właśnie w pełnie albo nów mogą oznaczać pasożyty (i nie mówię tu o owsikach)
podobno są wtedy najbardziej aktywne.Nigdy nie słyszałam o tym, ale ciekawe
Mnie niestety faza księżycowa nie dotyczy apropo swędzenia bo od dobrych dwóch tygodni tak skóra swędzi po prysznicu, że chce oszaleć prawdopodobnie wrzucili dobrą dawkę chloru na te upały żeby zapobiegać ecoli (częsty problem u nas). Bo żelu, proszki, płynu nie zmieniałam. Biada mi jeżeli po wyjściu spod prysznica nie zleje się balsamem.
Dobra Dziewczyny to zrobię to wieczorem, bo wczoraj utopiłam telefonTo się dobrze składa, bo niby się zgłosiłam jako chętna, bo nie wiedziałam, że Ty wyrażałaś prędzej chęć. Popieram Twoją kandydaturę