reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Tak teraz patrzę, że te próbki są w styropianie i on chyba trzyma temperaturę? 🤔🤔

Załączniki

• 15aee20e-05a5-402c-b8ac-156fd3ce8a38.jpeg
    15aee20e-05a5-402c-b8ac-156fd3ce8a38.jpeg
    78,3 KB · Wyświetleń: 102
Kolejne wyniki mojego spłynęły. MARtest i poziom stresu oksydacyjnego.
Fajnie, że dołączyli komentarz do tego.
Takie coś.

Załączniki

• Screenshot_20240628_220617_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20240628_220617_Microsoft 365 (Office).jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 95
  • Screenshot_20240628_220527_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20240628_220527_Microsoft 365 (Office).jpg
    92,4 KB · Wyświetleń: 97
Da się coś z tym zrobić? Laktoferyna? Jaka dawka?
Napisałaś wyżej Lilli2, że zaczęłaś łykać - miałaś już okazję zbadać ponownie, żeby zobaczyć czy pomogło?
Ja biorę laktoferynę 100 mg przed posiłkiem bogatym w żelazo i witaminę C (pomaga we wchłanianiu). Po posiłku gdzie nie ma za dużo żelaza biorę dodatkowo tabletkę Ferr C+ z prenacaps, tam jest laktoferyna, żelazo i witamina C. No i kawę pije tak około 2h przed lub po jedzeniu, co jest moją zmorą, bo kawka po obiedzie zawsze wchodziła jak złoto ;)

chwilę mnie nie było a tu tyle stron natrzaskałyście. Uśmiałam się z tych słówek, szczegolnie z haczki 😅 u nas to motyka do dziabania zielska.
Borówki i jagody to dwa różne rodzaje owoców. Na ścianach mamy płytki, po domu chodzimy w kapciach, a prezenty w wigilię przynosi Mikołaj. Tak normalnie chyba :)
A na garnek mówicie też saganek? 😁
Już myślałam, że my wszystko „the same”, a tu wyskoczyłaś z sagankiem 😁🤣

Ja biorę laktoferynę 100 mg przed posiłkiem bogatym w żelazo i witaminę C (pomaga we wchłanianiu). Po posiłku gdzie nie ma za dużo żelaza biorę dodatkowo tabletkę Ferr C+ z prenacaps, tam jest laktoferyna, żelazo i witamina C. No i kawę pije tak około 2h przed lub po jedzeniu, co jest moją zmorą, bo kawka po obiedzie zawsze wchodziła jak złoto ;)
Czyli przed albo po każdym posiłku coś bierzesz? Jak jest bogaty w żelazo to laktoferynę przed, a jeśli nie, to żelazo z witaminą C? Czy generalnie przed każdym posiłkiem bierzesz laktoferynę?
Ja to się już trochę zaczynam gubić w tych suplach… 😓

Prawie 100 stron do czytania...
U mnie romantyczne wieczory przy świecach trwały 5 dni... Były też moje urodziny, które miały zakończ starania. Teraz nie wiem co robić. To moje ostatnie kreski, i tak coraz mniej tutaj zaglądałam. Czy będziemy się starać? Czas pokaże, mam mieszane uczucia.
@penguinlicious dziękuj za prowadzenie kresek
A wszystkim uczestniczką życzę tych wymarzonych kresek i nudnych kolejnych miesięcy

Czyli przed albo po każdym posiłku coś bierzesz? Jak jest bogaty w żelazo to laktoferynę przed, a jeśli nie, to żelazo z witaminą C? Czy generalnie przed każdym posiłkiem bierzesz laktoferynę?
Ja to się już trochę zaczynam gubić w tych suplach… 😓
Nie do każdego, żeby też nie przesadzić. Biorę dwa razy dziennie po jednej kapsułce. Raz samą laktoferyne a raz ferr c+, w którym też jest laktoferyna. Zależy do jakiego posiłku, bo nie w każdym jednak to żelazo jest.

reklama
Do góry