reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

A i AMH można sobie zawsze zrobić, żeby wiedzieć na czym się stoi. Ja sobie zrobiłam pierwszy raz dopiero po roku starań i trochę żałuje, bo jakbym wiedziała, ze mam tak niskie jak mam to bym wcześniej zaczęła działać z diagnostyką rozszerzoną.

reklama
Chyba że ktoś jest w gorącej wodzie kąpany to może nawet i od razu się diagnozować, nikt nic nikomu nie zabroni 😅
Podstawowe to właśnie tarczyca, morfo, cukry, cytologia, usg piersi. No i testy owulacyjne i/albo mierzenie temperatury. Warto też podejść chociaż na jakieś usg np jak test owulacyjny wyjdzie już prawie pozytywny lub pozytywny, żeby zobaczyć jak to się pokrywa w rzeczywistości ze stanem pęcherzyka :) i fajnie się nauczyc dobrze swojego cyklu, czyli wyłapywać owulację i potem sprawdzać ile trwa faza lutealna. U mnie np to zawsze 11 dni, czyli już tak na granicy poprawności, gdyby była dzień lub dwa krótsza to od razu wiedziałabym że muszę coś z tym zrobić :)
Dziękuję za odpowiedź 🙂 no ja już jestem po usg piersi ( końcem kwietnia miałam), po wizycie u fizjo uroginekologicznego ( początek maja) i teraz właśnie czekam na wizytę u ginekologa na 24 Czerwiec, akurst wtedy będę po @ i w trakcie dni płodnych, więc czekam aż da mi zielona światło. Przed wizytą zrobię sobie badania krwi 😉

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy każda z Was robi te wszystkie badania przez staraniami, nawet te kobiety, które nie mają problemu z zajściem w ciążę ? Czy tylko te dziewczyny, które mają problem z zajściem?
Bo ja dopiero będę zaczynać starania i nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciążę, więc myślę, że nie będę robiła tych badań. Jak to jest? Bo ja to wgl lajk w tych wszystkich badaniach, nigdy mi nie było to na szczęście potrzebne, kontrolowanie, monitoring itp.
ja nie robię póki co obserwacji,jedyne co to używam tylko apki flo i w czasie owulacji co 2 dzień się kochamy 🤪 pierwszy raz udało się po 6 cyklach zajść w ciąże a teraz zobaczymy jak będzie.

ja nie robię póki co obserwacji,jedyne co to używam tylko apki flo i w czasie owulacji co 2 dzień się kochamy 🤪 pierwszy raz udało się po 6 cyklach zajść w ciąże a teraz zobaczymy jak będzie.
No ja też nigdy nie robiłam obserwacji, bo generalnie najpierw można zacząć się starać a jak nie wychodzi to dopiero szukać problemu i Diagnostyki 😁 a z córką staraliśmy się na luzie " jak wyjdzie tak wyjdzie", nie patrzyliśmy za bardzo na owulacje itp i na spokojnie do tego podeszliśmy i udało się bez problemów żadnych 🙂 no ale córka ma już 3 lata, więc 4 lata temu zaszłam w ciążę i jestem ciekawa czy przez te 4 lata pozmieniało mi się coś z cyklem czy też bez problemu zajdę w ciążę 😁
A to Wy teraz o drugie dziecko się staracie?

No ja też nigdy nie robiłam obserwacji, bo generalnie najpierw można zacząć się starać a jak nie wychodzi to dopiero szukać problemu i Diagnostyki 😁 a z córką staraliśmy się na luzie " jak wyjdzie tak wyjdzie", nie patrzyliśmy za bardzo na owulacje itp i na spokojnie do tego podeszliśmy i udało się bez problemów żadnych 🙂 no ale córka ma już 3 lata, więc 4 lata temu zaszłam w ciążę i jestem ciekawa czy przez te 4 lata pozmieniało mi się coś z cyklem czy też bez problemu zajdę w ciążę 😁
Tak staramy się o drugie dziecko,ale pierwsze patrzy na nas z góry ☁️👼🏻

reklama
ja o drugie. Pierwszy syn był na zasadzie…. W styczniu rozmawialiśmy ze na wakacje zaczniemy się starać, ale przestaliśmy uważać, bo praktykowaliśmy stosunek przerywany i ten styczniowy okres był ostatni, w lutym byłam w ciąży. Więc od strzała poszło. A teraz dokładnie 14 miesięcy, badania ok, jestem po laparo bo miałam wodniaki jajowodów. Walczymy, ostatnie 4 cykle przed nami albo pyknie albo ivf. :)

Do góry