reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Hej czy tylko ja mam dziś taki kiepski dzień? Od rana sprzeczka z mężem (już się pogodziliśmy) później z dziećmi, nerwy na wysokim poziomie od rana bo mi dużo nie potrzeba żeby się odpalić....
Myślę sobie przy okazji zakupów pojadę na betę zobaczę dobry wynik i to mnie uspokoi i ukoi nerwy. Wchodzę na krew a piguła do mnie "znowu beta ? Co to pani daje? Kiedyś tego badania nie było I ludzie żyli"
Ręce i cycki mi opadły, widocznie ona też miała chyba zły dzień 🙈
U mnie we wtorek i czwartek była ta sama i modliłam się by dzisiaj jej nie było bo chyba też by coś powiedziała 🤣😅

Mam wyniki!
Od czegoś trzeba zacząć 😄

Załączniki

• IMG_0446.jpeg
    IMG_0446.jpeg
    89 KB · Wyświetleń: 184
masakra ze aż tyle nie macie prądu! Jestescie
Poza miastem?

@mammania jak twój palec?
Dziękuję, że pytasz 😊 potwierdziło się złamanie, ale na szczęście tego nie gipsują więc poleżalam sobie z nową w górze przez ostatnie dni. Plusem nie bycia w ciąży jest możliwość przyjmowania leków przeciwbólowych 😜

A Ty jak się czujesz? 🙂

Dziękuję, że pytasz 😊 potwierdziło się złamanie, ale na szczęście tego nie gipsują więc poleżalam sobie z nową w górze przez ostatnie dni. Plusem nie bycia w ciąży jest możliwość przyjmowania leków przeciwbólowych 😜

A Ty jak się czujesz? 🙂
Oj szkoda ze złamana, ale taki mały palec to może szybko dojdzie do siebie 😀 i korzystaj z wypoczynku w takim razie :)

Ja super :) tylko 3 dzień pod rząd chodzę spać przed 21 plus jedna drzemka w ciągu dnia mąż się ze mnie śmieje 😅 i powoli ustają skurcze podbrzusza które mnie zestresowały pare dni temu. Nie sądziłam ze mogą być takie silne od takiego małego ziarenka 😅 No nic, niech się mości wygodnie :) ❤️

Ja tylko mówię że miała dużo takich przypadków, nwm w jakim wieku, z jakimi obciążenia genetycznym itp, ja nie mówię że invitro to większe obciążenie wad genetyczny tylko podaje z życia wzięty przykład. U mnie na przykład w badaniu genetycznym 3 zarodki odziedziczyły po mnie chorobę tylko że 'gorszą' a jeden był tak chaotyczny że nawet nie badali taki był chory. Więc jeszcze raz powiem to nie jest stwierdzenie a z życia wzięty przykład
Oki, rzeczywiście teściowa mogła pracując w placówce medycznej mieć styczność z wieloma przypadkami takimi, ja się tylko odniosłam co do tego, że ivf i postępowanie w ramach procedury jest bardzo indywidualne i na pewno sama metoda nie ma nic do powstawania wad genetycznych czy ich częstotliwości. W wielu przypadkach lekarze nie rekomendują tych drogich badań z różnych powodów np. Jak zarodki są bardzo dobrej klasy i jakości a kariotypy rodziców prawidłowe i jak nie widzą przesłanek do tego.
Jeśli źle odebrałam intencje postu, to przepraszam. Wydźwięk myśli i słowo pisane czasami się nie zgrywa.
U Ciebie z tego co pamiętam jest w kariotypie translokacja obecna między chromosomami, więc jaknajbardziej uzasadnione badania.

Dobrze, że mimo wszystko udało się uzyskać odpowiedni zarodek i transfer się powiódł🙂

reklama
Do góry