reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Jest zapis, że jeżeli będzie nieodpowiednia reakcja na stymulację jajeczkowania, brak pozyskania co najmniej 2 dojrzałych komórek jajowych w dwóch osobnych cyklach - dyskwalifikacja z programu. Nie bierzesz wtedy udziału w 3 bo nie spełniasz wymagań
Tak, masz rację że dyskwalifikacja z podejścia na własnych gametach. Ja to interpretuje tak, że nie możesz w programie w takiej sytuacji na swoich komórkach dalej działać. Ale już podejście na komórce dawczyni albo zarodku, to chyba można dalej próbować?

Załączniki

• IMG_9878.jpeg
    IMG_9878.jpeg
    252 KB · Wyświetleń: 31
reklama
tak, to ten. Dawka 100 mg jest najlepsza. Sprzedają tez inni producenci 200 mg, ale czytałam, ze lepiej wchłania się jak jest przyjmowany w odstępach czasowych (czyli jakbyś chciała mieć 200 mg dziennie to lepiej po jednej kapsułce rano i wieczorem niż jednej dziennie). A 50 mg za dużo jebacji 😂

Ja przyjmuje ze względu na obniżone AMH i biorę dawkę 400 mg dziennie od 1 dc do owulacji, bo ostatnio coś tu @penguinlicious podsylala, ze później może jakoś negatywnie wpływać na implantację.
Tak, do owulacji, bo koenzym może podnosić aktywność komórek NK więc w konsekwencji utrudniać implantację :D
Dziękuje za pomoc 🩷

Tak, masz rację że dyskwalifikacja z podejścia na własnych gametach. Ja to interpretuje tak, że nie możesz w programie w takiej sytuacji na swoich komórkach dalej działać. Ale już podejście na komórce dawczyni albo zarodku, to chyba można dalej próbować?
Tak :) nie można już na swoich ale można przystąpić do próby z komórkami dawczyni

@KaMaLi jakie masz dawkowanie accofilu? Ja będę musiała dzielić sobie na trzy części, immunolog mówiła żeby najlepiej kupić insulinówki, ale mam stresa że coś mi nie wyjdzie i zmarnuje dawkę 😅
też na 3, piona!

A dodatkowo teraz miałam w dniu lub dzień po owulacji całą strzykawkę. Teraz już cyklu nie monitorowałam.

reklama
Do góry