reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Dobrze, że jesteś w szpitalu bo na pewno się Tobą bardzo dobrze zajmą i tak jak pisały dziewczyny- może się uda jeszcze wyjść i wrócić w odpowiednim czasie. A 35 tydz to już faktycznie dobry czas. Wiadomo, że im dłużej tym lepiej w brzuszku ale najgorsze za Wami 😊
Rozstępów nie mam 🙂 i nic mi nie mrowieje ale czasami mi się ciężko oddycha. Dysze jak bym maraton przebiegła a tylko siedzę na kanapie 🙈 a jak się wdrapie po schodach do sypialni to sapie jakbym miała 100 lat 🫣
Kto powiedział że ciąża to piękny stan?!?!?
Mam to samo 🙈 po co chciałam dom piętrowy 🙈 każde wejście na górę to wyzwanie 🙂

Brałam ostatnio od 600 do 800 mg magnezu i okazuje się, że i to było niewystarczające. Bardzo mrowiły mi ręce.
Teraz po kroplowkach z magnezu czuję, ze jest zdecydowanie lepiej, skurcze zmniekszyly się, mrowienie trochę ustąpiło, tak więc po tych dawkach kosmetycznych nie ma co czekać na efekty.

W szpitalu czuję się zaopiekowana, tylko to ciągłe lezenie mnie męczy.
Ale skurcze wyczuwałas sama czy wyszły na ktg ?

Ale te skurcze Ci przeszły?
Bardzo Ci współczuję, ale najważniejsze, że jesteście zaopiekowani. Bądź dobrej myśli, moze sytuacja się jakoś uspokoi i jeszcze nawet wyjdziecie i spokojnie wrocisz w terminie. Pozytywne myślenie daje dużo. Warto też, jeśli jesteś wierząca, zwyczajnie się pomodlić.
Trzymam najmocniej kciuki 💞
Skurcze przeszły, złagodniały. Pojawiają się tylko co jakiś czas Braxtona, są niebolesne, czuję tylko czaswm dyskomfort i mcbą chęć szybkiego zrobienia siku bo naciska na pęcherz.
Ale skurcze wyczuwałas sama czy wyszły na ktg ?
Skurcze sama czułam, były dość bolesne, tak bolały, że musiałam je przeczekać, na aparacie ktg wychodziły od 45 do 60, ale rzadko mnie Na je było złapać bo większość łapała mnie w ruchu lub przy zmiabie pozycji. Jak leżałam to były najwyżej 46.
Skurcze Braxtona mogą juz być, ale nie powinny byc tak czesto i coraz silniej odczuwalne, ale po duzych dawkach magnezu jest duża poprawa.

Może po weekendzie mnie puszczą do domu (mam taką cichą nadzieję).

U mnie pojawiło się kilka rozstępów na boczkach i pod piersiami.

Moje dziecko juz jest spore. Bardzo naciska a narządy, dysze nawet leżąc.

reklama
Skurcze przeszły, złagodniały. Pojawiają się tylko co jakiś czas Braxtona, są niebolesne, czuję tylko czaswm dyskomfort i mcbą chęć szybkiego zrobienia siku bo naciska na pęcherz.

Skurcze sama czułam, były dość bolesne, tak bolały, że musiałam je przeczekać, na aparacie ktg wychodziły od 45 do 60, ale rzadko mnie Na je było złapać bo większość łapała mnie w ruchu lub przy zmiabie pozycji. Jak leżałam to były najwyżej 46.
Skurcze Braxtona mogą juz być, ale nie powinny byc tak czesto i coraz silniej odczuwalne, ale po duzych dawkach magnezu jest duża poprawa.

Może po weekendzie mnie puszczą do domu (mam taką cichą nadzieję).

U mnie pojawiło się kilka rozstępów na boczkach i pod piersiami.

Moje dziecko juz jest spore. Bardzo naciska a narządy, dysze nawet leżąc.
Ile waży Maluszek?

Do góry