reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

U mnie właśnie są tak zapisy jak u ciebie
Byłam w ub tygodniu po skierowanie na usg piersi (żeby nie płacić , tylko na NFZ zrobić) na moją godzinę było 10 kobiet
Doktor spóźniła się godzinę więc siedziałam prawie 3 h w poczekalni ☺️
Ja chodzę prywatnie, mam narazie sprawdzoną doktor bardzo empatyczna i pozytywna więc nie planuję zmian
Dobrze że tobie udało się znaleźć kogoś takiego na NFZ , ja nie miałam szczęścia niestety
Ja raz poszłam w tym roku na NFZ do ginekologa 😂😂😂 ojjj.... No fajny był ale co z tego... Godzina czekania na wejście do gabinetu, później kolejna godzina czekania na USG, bo w innym gabinecie 🤦

reklama
Dziewczyny, kiedy beta przestaje przyrastac te 66%? Zwalnia od jakiejś granicy ilościowej czy w zależności od tygodnia ciąży?

Dziewczyny, kiedy beta przestaje przyrastac te 66%? Zwalnia od jakiejś granicy ilościowej czy w zależności od tygodnia ciąży?
gdzieś wyczytałam że w przedziale 1200-6000 beta zwalnia i podwaja się średnio co ok 96 godzin a przy wyższych wartościach nawet dłużej
Niektóre źródła podają że od 1000 już zwalnia

gdzieś wyczytałam że w przedziale 1200-6000 beta zwalnia i podwaja się średnio co ok 96 godzin a przy wyższych wartościach nawet dłużej
Niektóre źródła podają że od 1000 już zwalnia
Czyli wszędzie różnie piszą jak widać :D spotkałam się też z tym że pisali że jak już widać na usg coś to już usg staje się ważniejsza kwestia i przyrostu bety nie powinno się wtedy sprawdzać

Czyli wszędzie różnie piszą jak widać :D spotkałam się też z tym że pisali że jak już widać na usg coś to już usg staje się ważniejsza kwestia i przyrostu bety nie powinno się wtedy sprawdzać
tez tak czytałam ,większość dziewczyn na forach też pisze że przy tysiącach zwalnia i beta nie jest już wyznacznikiem tylko usg

reklama
No właśnie u mnie jest już pow.55 tys i zwolniła a że sytaucja jest niepewna z usg to jeszcze ta beta mnie dobija

Do góry