reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Dziękuję 🙂 razem będzie nam raźniej ☺️ kiedy u Ciebie jakieś wieści?
Teoretycznie w piątek ale już miałam coś wiedzieć w ten miniony i poza tym że coś się pojawiło w stosunku do poprzedniego tygodnia nadal nie wiem nic. U mnie beta mocno przyrastała, potem zwolniła a teraz wg najnowszej teorii ciaza jest mlodsza o tydzień🤷‍♀️ mam zbadać betę jeszcze w przyszłym tygodniu ale celowo to opóźniam bo okropnie mnie to stresuje. Ogólnie już kilka razy się żegnałam z tą ciążą 🙄

Teoretycznie w piątek ale już miałam coś wiedzieć w ten miniony i poza tym że coś się pojawiło w stosunku do poprzedniego tygodnia nadal nie wiem nic. U mnie beta mocno przyrastała, potem zwolniła a teraz wg najnowszej teorii ciaza jest mlodsza o tydzień🤷‍♀️ mam zbadać betę jeszcze w przyszłym tygodniu ale celowo to opóźniam bo okropnie mnie to stresuje. Ogólnie już kilka razy się żegnałam z tą ciążą 🙄
W sumie beta zawsze później zwalnia i się człowiek tylko nastresuje. Może rzeczywiście jest młodsza

To podobnie jak ja - od poniedziałku czuję, że jest po wszystkim 😞 i na wynik bety czekam z okrutnym lękiem.

W sumie beta zawsze później zwalnia i się człowiek tylko nastresuje. Może rzeczywiście jest młodsza
Ja tego nie kumam w sensie pęcherzyk wielkości rowno z OM a echo zarodka wskazuje na tydzień mniej. To możliwe? W sensie rozumiem jak pęcherzyk i echo idą w parze ale może być różnica? Stara jestem ale się nie znam 🤣🤣

A mówiłaś tym lekarzom, że jest ich dwóch? 😂 Pytam, bo planuje to samo. Mam pakiet w Luxmedzie i tam planuje robić badania, ale chcę chodzić prywatnie do wybranego lekarza.

Jeżeli nie zależy Ci na luxmedowskich USG, a wyłącznie na badaniach krwi czy moczu to nie musisz tam chodzić do lekarza. Wystarczy, że masz skierowanie na badania od jakiegokolwiek lekarza i jeżeli masz je w pakiecie to Ci zrobią. I nie dotyczy to tylko ciąży. Idziesz do recepcji, pokazujesz skierowanie i Ci rejestrują.

Ja tego nie kumam w sensie pęcherzyk wielkości rowno z OM a echo zarodka wskazuje na tydzień mniej. To możliwe? W sensie rozumiem jak pęcherzyk i echo idą w parze ale może być różnica? Stara jestem ale się nie znam 🤣🤣
Myślę że możliwe, trzeba też brać pod uwagę błąd pomiaru. To są przecież milimetry. Ja na jednym i tym samym USG mam pomiar zarodka 3,39 i 3,61 i to już jest różnica jednego dnia według maszyny. A jak wpisuje w kalkulator crl wiek zarodka to każda strona pokazuje mi inaczej (między 5t5d a 6t1d). A pęcherzyk jest już w centymetrach więc łatwiej go dokładnie zmierzyc :D

A to Twoja pierwsza ciąża? Masz dzieci?
Nie, staramy się kilka lat i raz zaszłam w ciążę ale okazało się puste jajo płodowe. To było ponad 3 lata temu. Przeszliśmy wszystkie badania aby spróbować in vitro i mieliśmy teraz zaczynać procedurę a jakimś cudem naturalnie zaszłam w ciążę. Pewnie stąd te lęki, bo lekarze nawet na inseninacje nie chcieli się zgodzić bo nie widzieli szansy powodzenia. Wyobraźcie sobie mój szok, gdy ujrzałam dwie kreseczki a później lekarz potwierdził. I wszystko szło dobrze do poniedziałku, gdy przestałam się czuć ciążowo

reklama
Nie, staramy się kilka lat i raz zaszłam w ciążę ale okazało się puste jajo płodowe. To było ponad 3 lata temu. Przeszliśmy wszystkie badania aby spróbować in vitro i mieliśmy teraz zaczynać procedurę a jakimś cudem naturalnie zaszłam w ciążę. Pewnie stąd te lęki, bo lekarze nawet na inseninacje nie chcieli się zgodzić bo nie widzieli szansy powodzenia. Wyobraźcie sobie mój szok, gdy ujrzałam dwie kreseczki a później lekarz potwierdził. I wszystko szło dobrze do poniedziałku, gdy przestałam się czuć ciążowo
O jej to bogata historia. Wiesz ja w pierwszej donosznej ciąży też tak miałam że z dnia na dzień mi wszystko minęło a zaraz syn kończy 7 lat. Na spokojnie 🙃 chociaż wiem ze wcale to nie jest łatwe.

Do góry