reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Po wizycie u ginekologa wyszło, że jestem po owulacji ☺️ to z tych dobrych wiadomości - cieszę się bo wiem, że dobrze ja wyczułam no i pokryło się to z testami owulacyjnymi. Z gorszych mam torbiel przy strzępkach jajowodu ale tylko do obserwacji póki co.
Tak się zastanawiam czy zatestować jeszcze 31.01 będę wtedy 10 dpo 🫣 na pewno będzie mnie mocno kusić.
No i mam też trochę badań zleconych po tym jak ostatni cykl trwał 22 dni - ale część z nich muszę zrobić na początku cyklu więc poczekam (no chyba że tym razem się nie doczekam kolejnej miesiączki 🤞🏻)
No i zapytam jeszcze was bo może któraś wie… jak wgłębiłam się w opis usg po wizycie to doczytałam że moje endometrium na dzień dzisiejszy ma 6.8mm, jak sprawdziłam na necie to wszędzie czytam że żeby doszlo do zagnieżdżenia powinno być 8-10 mm. No i zastanawiam się czy ono jeszcze przyrośnie i powinnam się tym martwić, bo na wizycie nie padło żadne stwierdzenie, że to coś złego. 🫣
Endometrium rośnie też po owulacji pod wpływem progesteronu z ciałka żółtego, aby właśnie zarodek miał odpowiednie miejsce to zagnieżdżenia, więc myślę że się jeszcze zwiększy ☺️

reklama
Endometrium rośnie też po owulacji pod wpływem progesteronu z ciałka żółtego, aby właśnie zarodek miał odpowiednie miejsce to zagnieżdżenia, więc myślę że się jeszcze zwiększy ☺️
Dzięki, miałam nadzieję że wlansie tak jeszcze może być. Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało 🤞🏻

Do góry