reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja używam zwykłej oliwki dla dzieci:D oczywiście jak nie zapomnę 🤪 widze, że ktoś niżej hurtowo uzywa produktów:D
Też biorę heparynke, ale to raczej nie przeszkadza. Smaruje się albo po albo wieczorem dzien wczesniej:)
Co do pepka to czekam na jego wyjście, ale się chyba nie uwolni 🤣🤣🤣
O oliwce właśnie nie pomyślałam 😁 ale ostatnio mi ogólnie pamięć i głowa szwankuje, nawet mężowi mówiłam, że ciąża nawet na mózg mi działa 🤣
O to jednak często ten pępek nie wyskakuje, też czekam na niego, ale w ostatniej ciąży nie było go do końca.

reklama
O oliwce właśnie nie pomyślałam 😁 ale ostatnio mi ogólnie pamięć i głowa szwankuje, nawet mężowi mówiłam, że ciąża nawet na mózg mi działa 🤣
O to jednak często ten pępek nie wyskakuje, też czekam na niego, ale w ostatniej ciąży nie było go do końca.
No to powiedzenie "masz dwa mózgi, żadnego nie uzywasz" skądś się jednak wzięło 🤣🤣🤣
Najgorzej jak idę cos zrobic i w drodze zapominam co to miało być. Czyli 5 krokow dalej amnezja. Nie żeby przed ciaza się nie zdarzało, ale teraz to jest nagminne 😅

No to powiedzenie "masz dwa mózgi, żadnego nie uzywasz" skądś się jednak wzięło 🤣🤣🤣
Najgorzej jak idę cos zrobic i w drodze zapominam co to miało być. Czyli 5 krokow dalej amnezja. Nie żeby przed ciaza się nie zdarzało, ale teraz to jest nagminne 😅
Miło wiedzieć, że nie jestem sama z tym problemem 🤣 miejmy nadzieję, że po porodzie szybko zaczną pracować szare komórki 😁

ja to też kiedyś myślałam że wystający pępek to norma u ciężarnych a później doczytałam że to jest przepuklina pępkowa i że w sumie niekoniecznie dobrze jak wychodzi także trzeba się cieszyć jak nie wyszła 😃

A co do smarowania to ja się wcześniej smarowałam jakimś kremem na rozstępy a na połówkach w 22 tygodniu lekarz mi powiedział że te kremy zostawiają filtr na skórze i że gorzej na USG widać i w sumie wtedy przestałam się czymkolwiek smarować bo chciałam mieć ładne foto na 3 prenatalnych i rzeczywiście są ładne ale czy tamten krem miał wpływ kij wie 🤷‍♀️ w każdym razie od tamtej pory się w sumie niczym nie smaruje, czasami piersi jak swędzą to przy okazji przejadę po brzuchu. Rozstępów zero

A co do smarowania to ja się wcześniej smarowałam jakimś kremem na rozstępy a na połówkach w 22 tygodniu lekarz mi powiedział że te kremy zostawiają filtr na skórze i że gorzej na USG widać i w sumie wtedy przestałam się czymkolwiek smarować bo chciałam mieć ładne foto na 3 prenatalnych i rzeczywiście są ładne ale czy tamten krem miał wpływ kij wie 🤷‍♀️ w każdym razie od tamtej pory się w sumie niczym nie smaruje, czasami piersi jak swędzą to przy okazji przejadę po brzuchu. Rozstępów zero
Rozstępy to podobno kwestia genetyki. Ja jestem jednym wielkim rozstępem. O dziwo teraz nie pojawiają mi się nowe 🤣

Miło wiedzieć, że nie jestem sama z tym problemem 🤣 miejmy nadzieję, że po porodzie szybko zaczną pracować szare komórki 😁
No oby! 🤭
ja to też kiedyś myślałam że wystający pępek to norma u ciężarnych a później doczytałam że to jest przepuklina pępkowa i że w sumie niekoniecznie dobrze jak wychodzi także trzeba się cieszyć jak nie wyszła 😃
Dobrze wiedzieć. Mi się wydawało że kobiety mają wystające pepki w ciazy i wszystkie okrągłe brzuszki za wyjątkiem mnie. A potem porozglądałam się na wizycie i babeczki mają zwyczajne brzuszki ciążowe i nie wiem co ja sobie wkrecalam 😆

No oby! 🤭

Dobrze wiedzieć. Mi się wydawało że kobiety mają wystające pepki w ciazy i wszystkie okrągłe brzuszki za wyjątkiem mnie. A potem porozglądałam się na wizycie i babeczki mają zwyczajne brzuszki ciążowe i nie wiem co ja sobie wkrecalam 😆
Ja miałam właśnie to samo z tymi pępkami 😂 fakt że miałam taki czas gdzie czułam jak mi się ten pępek jakby napina, rozciąga ale na szczęście został w środku 😂😂

reklama
A właśnie jakich kremów czy maści nawilżających używacie? Możecie jakieś polecić? Bo ja ciągle biorę heparynę w brzuch i ciągle boję się zastosować kremu żeby tylko gorzej nie było. Mam takie małe siniaki.
I jeszcze chciałam spytać czy wyszły Wam pępki😁? To czysto teoretycznie, bo wiem że zdarza się często, a mi w pierwszej ciąży do końca się nie zmienił i teraz na razie też bez zmian.
Ja używam palmersa na brzuch w ciąży. Pępek powoli chcę wyjść 😅🫣

Do góry