reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

@Natix
@_Kasiulla_
@monisiaa945
i inne osoby które chcą dołączyć do prywatnej grupy:

Prosimy o troszkę więcej informacji o Was, napiszcie jak się czujecie, co u Was ogólnie słychać. Na prywatnej grupie rozmawiamy też o sprawach prywatnych, więc prosimy o zrozumienie, że nie chcemy by były tak osoby, które się nie będą udzielać w ogóle (wymagana jest przynajmniej jedna wiadomość na tydzień), a będą tylko czytać i "podglądać" :)
Wychodzi na to że tutaj już nikt nie wchodzi bo większość jest dodana na prywatną grupę, więc nowe dziewczyny które pojawiają się rzadko mają pisać same ze sobą?

reklama
A więc jest to moja druga ciąża, pierwszą przeszłam bez komplikacji. Mam córkę 3,5 roku więc różnica wieku będzie niecałe 4 lata ( termin na 4.01). Skończył mi się 17 tydzień, badania genetyczne ok. Prawdopodobnie będzie chłopczyk, jutro mam wizytę u swojej ginekolog więc mam nadzieję, że potwierdzi już płeć w 100 %, bo chciałabym zacząć wyprzedawać rzeczy po córce i robić miejsce na rzeczy chłopięce 😉
Połówkowe mam na koniec sierpnia.
W pierwszym trymestrze miałam duże mdłości i senność, teraz już jest ok.
Pozdrawiam 😊
To będziesz mieć podobną różnicę wieku jak u mnie, z tym że u mnie pierwszy synek, a teraz obstawiają córkę. W poniedziałek mam wizytę i może się potwierdzi, że nic nie urosło między nóżkami ;)

Szkoda, że przeniesiono się na prywatny wątek i nie ma możliwości poczytania co u innych na podobnym etapie. Pisałam na grudniówkach, bo mam termin na koniec grudnia, ale tam od tygodnia cisza.

Szkoda, że przeniesiono się na prywatny wątek i nie ma możliwości poczytania co u innych na podobnym etapie. Pisałam na grudniówkach, bo mam termin na koniec grudnia, ale tam od tygodnia cisza.

Bo w każdym wątku teraz tak jest. To forum jest publiczne - i to tak, że można czytać posty nie mając tu nawet konta. W związku z tym na pewnym etapie dziewczyn zakładają prywatny wątek, żeby było intymnie. Dzielą się swoimi zdjęciami czy zdjęciami USG. Piszą skąd są, który szpital wybrały - w pewnym momencie jest taka prywatna, że możesz spotkać kogoś na ulicy i będziesz wiedziała, że to ona. Nic dziwnego, że dziewczyny są żeby to była dość wąska grupa kobiet, a nie randomowy świr.

Prawdą jest, że ja uważam iż zamykają się za wcześniej bo bardzo często zdarza się to nim nawet ostatnie dziewczyny z terminem na 30/31 zdążą się dowidzieć, a nie do końca uważam, że powinny być wtedy w następnym miesiącu. Nie każdy testuje maniakalnie 7 dni po owulacji (ja tak, żeby nie było) i uważam, że można spokojnie poczekać do tego 12-16 tygodnia ciąży, a potem wiadomo jak ktoś się nie udziela to można robić czystki co jakiś czas już w prywatnym wątku. No ale to ja, a każda moderatorka, założycielka ustala swoje zasady.

Niemniej jednak tutaj, dziewczyny są już powyżej tego 12tc, nawet z terminem na 31.01, nie mówiąc o grudniowych więc trochę się nie dziwię, że nie chcą przyjąć kogoś totalnie nowego

Ostatnia edycja:
wlasnie z tego wzgledu jest prywatny watek bo rozmawiamy o rzeczach prywatnych i nie chcemy zeby kazdy to czytal i mial do tego dostęp m.in zdjęcia i szczegolowe dane :) to normalne :) podglądywanie jest niegrzeczne :)

z tego co zauważyłam kilka dziewczyn co chwilę pisze tu z chęcią pisania na forum - ostatnio było ich z 5 , jeśli chcecie dzielić się tym co u was i chcecie z kimś popisać możecie popisać między sobą tutaj.

reklama
z tego co zauważyłam kilka dziewczyn co chwilę pisze tu z chęcią pisania na forum - ostatnio było ich z 5 , jeśli chcecie dzielić się tym co u was i chcecie z kimś popisać możecie popisać między sobą tutaj.
no wlasnie jak pododawalam sporo to potem musialam usuwac bo nawet raz sie nie odezwaly na prywatnym wiec nie rozumiem 😂 smialo tutaj mozna pisac :) jakby sie ktos udzielal czesciej to by nam sie pokazywaly powiadomienia ;)

Do góry