reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
No właśnie smecta na biegunke jest a mała nie miała. Lekarz powiedziała że to na "uregulowanie" tylko nie wiem właściwie czego.:dry: Skonsultuje sie na kontroli z innym lekarzem

Hej Dziewczyny, ale czytania...
Jak jak mieszałam mleko odciągnięte to dokładnie tak jak mówi Tusiaczek. Muszą być w tej samej temp. żeby nie mieszać ciepłego z zimnym.

Mm które podaje to Aptamil. Na początku Pre a teraz 1. W PL odpowiednikiem jest Bebilon. Nawet pudełko prawie identyczne.

A co do chustonoszenia to jutro miałam się spotkać z doradcą, bo chciałam wyćwiczyć plecak. Sama jakoś się boję, a mała z przodu czasem zawadza :p
Niestety doradca mi właśnie odmówiła, bo ma migrene. Jestem wściekła :(

Czy możliwe, że mała ma problemy z jedzeniem przez zęby?? Dwa ostatnie dni nie chciała jeść. Jadła i co chwile wypluwała butle chociaż była głodna i tak męczyłyśmy każdą flachę przez pół godziny. Zastanawiam się czy jej coś przeszkadza w buzi, czy to może zmiana otoczenia i to, że wszystko nowe ją jakoś rozpraszało. Ostatnie 2 butle jadła już w miarę normalnie...
Nie ma żadnych pleśniawek, zębów nie widać no i zachowuje się normalnie, ale jakoś mi to spokoju nie daje. A może już nie potrzebuje tyle mleka co wcześniej?

Mój też wydziwial, zrzucalam na chorobę, teraz jest ok dziś tak szamał, że się przejadl i przy odbiciu mnie obrzygal.

Dziś był wazony, 7400, lekarka mowi, ze ok.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Katolaska dziecko raczej z wiekiem potrzebuje więcej mleka nie mniej. Powodów może być dużo. Może być skok, mogą być zęby, a może też być tak, że świat dookoła jest zbyt ciekawy, żeby móc skupić się na jedzeniu.

Zobaczę co jutro będzie z tym jedzeniem, mam nadzieję, że faktycznie jej się pozmieniało otoczenie to wszystko inne ciekawsze od jedzenia :p
A z mlekiem to wydaje mi się logiczne, że coraz więcej powinna chcieć, tylko myślałam, że może przy skoku miała większy apetyt, a już po np. mniejszy. Ale to jest żarłok straszny i zagłodzić napewno się nie da. Już jada po 950 na dobę ;) a przez te 2dni zjadała ok. 100, 150 mniej.

reklama
Beti a ile Twój mały ma dokładnie?
Widac Twój trud się opłaca bo mały rośnie jak na drożdżach :) btw ja to Cię naprawdę podziwiam

Do góry