reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Wiem ze nienormalna jestem ale ja juz przeglądam oferty restauracji na chrzciny ... Bo to sie tak mowi ale kasa sama sie nie odłoży.
Oczywiscie najelpiej zrobic w domu obiad tylko ze ja trgo domu w pl nie mam :) mam kawalerke 16m2 wiec słabo :) a przeciez nie zrzuce wszystkiego na rodzicow czy tesciowa wiec knajpa najlepsze rozwiazanie :)

Mozemy ochrzcić tutaj- raz w miesiacu mamy msze katolickie ale w Polsce cała rodzina wiec tam chcemy :)

Lumonka duże maleństwo. Oszczędzaj sie, ją się staram nie dźwigać tyle małego ale różnie wychodzi. Mam zasadę że jak Paweł marudny jest i siłą rzeczy muszę więcej go nosić to odpuszczania inne roboty w domu. niestety skutkuje to zarastaniem brudu w domu.

Wiem ze nienormalna jestem ale ja juz przeglądam oferty restauracji na chrzciny ... Bo to sie tak mowi ale kasa sama sie nie odłoży.
Oczywiscie najelpiej zrobic w domu obiad tylko ze ja trgo domu w pl nie mam :) mam kawalerke 16m2 wiec słabo :) a przeciez nie zrzuce wszystkiego na rodzicow czy tesciowa wiec knajpa najlepsze rozwiazanie :)

Mozemy ochrzcić tutaj- raz w miesiacu mamy msze katolickie ale w Polsce cała rodzina wiec tam chcemy :)

Haha ja już i restauracja wybrana i wstępnie termin :)) chrzestnych tez już mamy

Emenems a kiedy chcesz Chrzcic? U mnie zależy kiedy się urodzi. Jak w grudniu to początek stycznia będę chciała Chrzcic a jak w styczniu jednak to w lutym gdzieś. Ale ją u teściowej znowu zrobię kolacje. Czyli zamówienie w restauracji zarelko oni przywiozła w tych bemarach ciepłe. Porozkladam na miski polmiski i gotowe.

Emenems a kiedy chcesz Chrzcic? U mnie zależy kiedy się urodzi. Jak w grudniu to początek stycznia będę chciała Chrzcic a jak w styczniu jednak to w lutym gdzieś. Ale ją u teściowej znowu zrobię kolacje. Czyli zamówienie w restauracji zarelko oni przywiozła w tych bemarach ciepłe. Porozkladam na miski polmiski i gotowe.

U mnie bedzie duze dziecko bo samo zrobienie dokumentow trwa z dwa miesiace zebym mogła dizecko zabrac za granice - jak sie uda mezowi zalatwic wolne to moze w marcu skoczymy na chrzest ale ciezko to widze ze dostsnie ekstra urlop ... Wiec pewnie dopiero na lato na urlopie koło maja/czerwca niestety

Oj to rzeczywiście szukaj restauracji i zaklepuj termin jakiś bo maj czerwiec to komunie wesela są więc potem może być ciężko z sala jakąś.

Wy o chrzcinach a ja nie wiem czy w ogóle chrzcic. Młoda miała chyba 9 miesięcy jak ją chrzcilismy a ja i tak nie byłam do końca przekonana. No i ślubu kościelnego nie mamy, się czepiać mogą. Nie mamy tez kogo na chrzestnego wziąć. Zresztą do kościoła nie chodzę, alww Boga wierzę i sama się modlę.

Ja do kościoła tez nie chodzę chyba ze naprawdę poczuje potrzebę ślubu kościelnego tez nie mamy ale nie wyobrażam sobie nie ochrzcić dziecka :) po prostu. Z chrzestnymi był problem bo nagle dla dwójki trzeba było znaleźć ale sie udało w końcu :)

reklama
Ja chodze :)
Maz po rozwodzie slub cywilny dziecko z in vitro :D
Ale to nie gra żadnej roli - kazde dxiecko niezależnie od sposobu poczęcia jest dzieckiem chcianym i kochanym przez Boga wiec zaden ksiądz nie ma prawa odmówić chrztu a ew tskie zdarzenie należy zgłosić do najbliższej kurii. Bo to buraki sa nie księża .
Postaram sie chrzest w srodku tygodnia zalatwic :) bedzie łatwiej z knajpa :D

Do góry