reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

ewkamm fajnie ze wszystko ok :) Mnie tez bardziej bolało miejsce po zastrzyku, nawet kilka dni po delikatnie czułam, a tam gdzie było ukłucie w brzuch to juz nawet nie wiem gdzie :)

Ja dizs byłam na szybkiej wizycie, tylko tętno lekarz zbadał i następna wizyta 19 sierpnia, chyba ze w mastermedzie bedą potrzebowali skierowania zeby zrobic połówkowe.. chociaz nie wiem czy w ogóle jest sens je tam obic czy wystarczy jak moja gin zrobi :) Zobacze po konsultacji po odbiorze wyników :) Na razie wracam do pracy :)

reklama
poniżej link do ankiety przygotowanej na podstawie "mądrości ludowej" odnośnie płci :) takie do pośmiania się

Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko.

Oj pośmiałam się. Wyszło mi, że kobita będzie. Zobaczymy.

Szkoda, że weekend tak szybko minął. W sobotę byliśmy u teściów. Teściowa latała z młodym a ja miałam totalny luz. Ach jak mi było dobrze:-) Niedziela też super. Z mężem i synkiem pojechaliśmy do centrum na obiad i spacerek. W ogóle dwa dni totalnie razem. Uwielbiam to.
Ale żeby mi tak dobrze nie było to w sobotę uwaliła mnie taka końska mucha i dzisiaj mam całe udo czerwone, napuchnięte i swędzące. Noga boli. Byłam u lekarza. Dostałam jakąś maść i wapno. Nigdy nie miałam aż takiej reakcji na zwykłe ugryzienie. Ach ta ciąża.

aktina, ja do końca nie wiem co z połówkowym, bo po amnio, umówili mnie na koniec sierpnia na połówkowe usg wraz z odbiorem wyników. I z tego zrozumiałam, ze dodatkowe skierowanie nie będzie im potrzebne. Tylko teraz usg ma robić mi jakaś kobieta, bo mężczyzna, jeśli dobrze pamięta dr Kurzątkowski ma być już na urlopie. Ty miałaś robione usg przez tą kobietę?

Od wczoraj boli mnie głowa. Dzisiaj to może ciśnienie, wczoraj zmęczenie, ale też wczoraj dostałam w pociągu z walizki w łeb (z kółka dokładniej) i teraz się schizuję. Nie boli mnie bez przerwy, ale co jakiś czas :( Chyba paracetamol pójdzie dziś w ruch

Paulina- gratuluję chłopaków :) Śliczne zakupy

Kurczę byłam na tym blogerskim wydarzeniu w Gdyni i wszyscy mi mówili, że w ogóle nie widać, że jestem w ciąży :) A ja się znów martwię za małym brzuchem, coś czuję, że będzie jak poprzednio

Marcepanek- i jak się czujesz?

Wy tu o facetach i ich kolegach, my to jako tako znajomych nie mamy, bo jak się pojawia dziecko, to bezdzietni koledzy czy koleżanki się nagle ulatniają, nam też niekoniecznie chce się z takimi zadawać :p

Emenems- sama z mężem bez dziecka nie wyjeżdżałam, ale ja jestem matka i żona wyrodna, bo zostawiłam ich oboje już 3 razy w tym roku na babsko-blogerskie wypady jechałam na 1-2 nocki :p

Ale test, nie robię, bo nie chce mi się po nitkę wstać :p
Juti- straszne, wyobrażam sobie jak się bałaś. Odpoczywaj i nie stresuj się, bądź dobrej myśli

żabila- dla synka najlepsze życzenia urodzinowe

mysiaka- mnie czasem ciągnie po boku jak się stresuję

Sierpniowa nie chce ciebie martwić ale ostatnIO moja koleżankę tez ugryzła końska mucha i miała to samo a nie jest w ciąży :( jest coraz gorzej ja to już mam schiza bo mieszkam 200 m od lasu i nad Olinem wszystko odganiam i to samo ze mną :( aż się boje jakie może mieć uczulenie na ugryzienie owadów.

Byłam dziś w przychodni na kontroli z Olinem, u naszej pani doktor i ta stwierdziła że to nie po szczepieniu bo niby reakcja do 7 2h i bazie jej to wygląda na Odrę :(bo nie ma powiększonych węzłów, no dziś już nie miał ale w piątek tak. Odniosłam wrażenie ze się czegoś boi bp od razu ze to nie po szczepieniu, dziewczyny z czerwcowek były też ze swoimi dzieciaczkami na tym szczepieniu i lekarze gadali ze może coś być do 2 tyg a ta ze niby 72 h :( no cóż pozostawiam to, zobaczymy czy w listopadzie coś żniw nam nie wyskoczy

A i przy Odrze jak czytałam powinien być kaszel, katar, plamy czerwone i wysoką gorączka a my bez kataru i kaszlu :) mam ochotę zmienić przychodnie ale nie dam rady bo u nas jest tylko jedna ;(

Sierpniowa nie chce ciebie martwić ale ostatnIO moja koleżankę tez ugryzła końska mucha i miała to samo a nie jest w ciąży :( jest coraz gorzej ja to już mam schiza bo mieszkam 200 m od lasu i nad Olinem wszystko odganiam i to samo ze mną :( aż się boje jakie może mieć uczulenie na ugryzienie owadów.

Maść działa o tyle, że już się to nie powiększa. Wapno pewnie też swoje robi. Tak napisałam, że to ciąża, bo nie raz mnie takie coś ugryzło i nigdy aż tak mnie nie uczuliło. Może mucha jakaś zmodyfikowana była:eek::-D Będę żyć:-)

simka zazdroszczę wyjazdu:-) też bym chciała.

reklama
Do góry