reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

aktina: noo, już po amnio, wszystkie plasterki pozdejmowane, tylko na pośladku siniak po zastrzyku przeciwskurczowym :)
do amnio podeszłam na luzie, bo to tylko kolejne badanie potwierdzające, że wszystko jest ok. Dobre było to, że lekarz zrobił jeszcze raz usg z mierzeniem rączek, nóżek, sprawdzeniem organów wewnetrznych. Minusem było, że nie wpuścili męża, a przecież mogli na usg go zostawić i tylko potem na pobranie płynu wyprosić i to było niemiłe :no:

reklama
Hhahaha! Ja też się nie kwalifikuję do tej ankiety! Też łóżko mam wschód-zachód i na parę innych pytań też nie da się odpowiedzieć. ;-)

Zresztą nieważne. Czy syn czy córka - będę kochać do szaleństwa! Już kocham! Byle by było całe i zdrowe i robiło i już takich numerów jak w weekend,

Ja dziś wreszcie przespałam spokojnie noc. Mam jeszcze takie brązowe upławy, jak na końcówce okresu. Ale lekarz i powiedział, że tak może być, bo tam się wszystko musi oczyścić po tym krwawieniu. Brzuch już nie jest taki tkliwy jak wczoraj, także mam nadzieję, że idziemy w dobrym kierunku. W środę wizyta u mojego gina i tam mamy wszystko sobie dokładnie omówić i opracować plan działania na dalej.

Jeśli ktoś przechodził toxo to podobne objawy ma jak zwykle przeziębienie :) ale w ciąży to strach bo chodzi o dzidzie, w poprzedniej ciąży miałam podejrzenie bo awinnosc mówiła ze niby mam no i przez blisko miesiąc byłam katowana antybiotykiem na to cholerstwo :( a tak naprawdę przeszłam ja dawno temu i mam przeciwciała :) podobno jest to jakaś glista i może uszkodzić mózg dziecia tak czytałam na necie :( z teściową i moim byliśmy tak zeschizowani wtedy ze do mnie nic nie docierało :( przy toxo jak się złapie to do końca antybiotyk :) mój gin mówił ze 1 na 100 pacjetek to ma :(

Chłopak czy dziewczynka ?
Ankieta oparta na mądrościach ludowych.
Wypełnij ankietę na podstawie odpowiedzi mamy i będziesz wiedział/a jakiej płci będzie dziecko.
Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie zostaw je puste, nie wpłynie to na odpowiedź.
Wynik:
Na 33% będzie to chłopczyk.
Na 67% będzie to dziewczynka.
A to dlatego, że:
• Dodatkowe kilogramy zlokalizowały się na brzuchu - chłopiec
• Włosy na Twoich nogach rosną tak samo jak przed ciążą - dziewczynka
• Masz wysoko brzuch - dziewczynka
• Śpisz w łóżku z głową na północ - chłopiec
• Stopy nie marzną Ci bardziej niż przed ciążą - dziewczynka
• Lubisz piętki chleba - chłopiec
• Przyszły tato nie przybiera na wadze - dziewczynka
• Babcia nie ma siwych włosów - dziewczynka
• Miałaś poranne nudności we wczesnej ciąży - dziewczynka
• Nie wyglądasz dobrze w ciąży - dziewczynka
• Twoje piersi powiększyły się nieznacznie - chłopiec
• Liczba stanowiąca sumę: lat mamy w momencie poczęcia dziecka i numeru miesiąca,
w którym doszło do poczęcia jest liczbą nieparzystą - dziewczynka
• Igła nad brzuchem porusza się ruchem wahadłowym - dziewczynka
• Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
• Wolisz potrawy słone lub kwaśne - chłopiec
• Twój nos pozostał bez zmian - dziewczynka
• Częstotliwość uderzeń serca maluszka wynosi powyżej 140/min - dziewczynka
• Podnosisz kubek za ucho - chłopiec
Normal
Normalnie padłam :) dobrze ze w takie rzeczy nie wierze :)

reklama
Do góry