reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Post to dobry pomysł, bo ja już się pogubiłam co kto ma. ;-)
Ja niby wiem, ale nie na 100%. Więc zobaczymy na kolejnym usg czy jednak dziewczynka czy chłopak zrobił psikusa! ;-)

Emenems- ja nie wiem skąd ta hipotforia- fakt nie brałam żadnych witamin, ale to ze względu, że ja łykac nie umiem :) Hipotrofia może się zdarzyć jak np. ktoś w ciąży pali (i o to nawet mnie oskarżali w szpitalu), ale ja w życiu papierosa w ustach nie miałam.

atkina- Moja Pola urodziła się w 38t6d i ważyła 2360 g i miała 50 cm, a w książeczce ma tą hipotrofię własnie

Mika- no właśnie nie wymiotuję, nie mdliło mnie nawet, a pochłaniam za dwóch czasem, ale też czasem nie mam ochoty kompletnie na nic

Tutti- no odpoczniesz w końcu. Ach zazdroszczę tej wizji, plaży, kabrioletu i piwka :p

green- ja uwielbiam ciucholandy, ale jak znajdę coś co można ubrać. Nie mam zdolności do przerabiania, więc zazdroszczę

xkarola- no to super :) Fajnie, ze już wiesz

Paulina- ja jeszcze nie wiem i dowiem się najwcześniej za miesiąc :)

Przespałam się (i znów pokółciłam z Młodą), a teraz leje. Ale to porządnie. Nawet dobrze, bo duchota była niemożliwa. Jakoś tak codziennie po obiedzie mnie muli, że muszę się położyć. A dzisiaj jeszcze ta noc nieprzespana.

Emenems- ja nie wiem skąd ta hipotforia- fakt nie brałam żadnych witamin, ale to ze względu, że ja łykac nie umiem :) Hipotrofia może się zdarzyć jak np. ktoś w ciąży pali (i o to nawet mnie oskarżali w szpitalu), ale ja w życiu papierosa w ustach nie miałam.

atkina- Moja Pola urodziła się w 38t6d i ważyła 2360 g i miała 50 cm, a w książeczce ma tą hipotrofię własnie

Mika- no właśnie nie wymiotuję, nie mdliło mnie nawet, a pochłaniam za dwóch czasem, ale też czasem nie mam ochoty kompletnie na nic

Tutti- no odpoczniesz w końcu. Ach zazdroszczę tej wizji, plaży, kabrioletu i piwka :p

green- ja uwielbiam ciucholandy, ale jak znajdę coś co można ubrać. Nie mam zdolności do przerabiania, więc zazdroszczę

xkarola- no to super :) Fajnie, ze już wiesz

Paulina- ja jeszcze nie wiem i dowiem się najwcześniej za miesiąc :)

Przespałam się (i znów pokółciłam z Młodą), a teraz leje. Ale to porządnie. Nawet dobrze, bo duchota była niemożliwa. Jakoś tak codziennie po obiedzie mnie muli, że muszę się położyć. A dzisiaj jeszcze ta noc nieprzespana.

A nie rozdrabniasz na łyżce? Mama mi tak dawała dawno temu :)

Musze o tym poczytać bo kurcze temat interesujący jakby nie patrzec - a ty albo maz mieliście tak przy urodzeniu ?

Moja koleżanka urodziła syna z hipotrofia i okazało się ze u nich i jej mama tak rodzila i babcia na 5 porodów 4 dzieci z hipotrofia także typowo dziedziczne

Emenems- ja byłam mała jak się urodziłam chyba koło 2800, ale ja byłam 4 dzieckiem i to jeszcze z wadą serca. Reszta raczej normalnie koło 3 kilo. Mąż to nawet nie wiem
A witaminy mam w kapsułkach, ew. mogę wysypać i tak zjeść, ale strasznie dużo tego proszku i okropny w smaku. Lekarz powiedział,że głównie jod i żlazo potrzebuję, ale jak mam taki problem to trudno, nie męczyć się

reklama
Ja jeszcze nie znam płci;-)
simka och jak miło dowiedzieć się, że nie tylko ja mam problem z łykaniem tabletek:-)

Młody usnął dzisiaj wyjątkowo wcześnie. Wyczaiłam, że chyba druga jedynka na dole mu idzie. Może stąd taki marudny:tak:

A u mnie dzisiaj dwa razy padało. I to za każdym razem jak wychodziłam z młodym na spacer:eek: Trudno, z cukru nie jesteśmy, więc jakoś łaziliśmy. Zlewy jako takiej nie było. Jutro ginekolog, dziecko sprzedaje mamie na pół dnia hihihihihihi:-)

Do góry