reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Post to dobry pomysł, bo ja już się pogubiłam co kto ma. ;-)
Ja niby wiem, ale nie na 100%. Więc zobaczymy na kolejnym usg czy jednak dziewczynka czy chłopak zrobił psikusa! ;-)

Emenems- ja nie wiem skąd ta hipotforia- fakt nie brałam żadnych witamin, ale to ze względu, że ja łykac nie umiem :) Hipotrofia może się zdarzyć jak np. ktoś w ciąży pali (i o to nawet mnie oskarżali w szpitalu), ale ja w życiu papierosa w ustach nie miałam.

atkina- Moja Pola urodziła się w 38t6d i ważyła 2360 g i miała 50 cm, a w książeczce ma tą hipotrofię własnie

Mika- no właśnie nie wymiotuję, nie mdliło mnie nawet, a pochłaniam za dwóch czasem, ale też czasem nie mam ochoty kompletnie na nic

Tutti- no odpoczniesz w końcu. Ach zazdroszczę tej wizji, plaży, kabrioletu i piwka :p

green- ja uwielbiam ciucholandy, ale jak znajdę coś co można ubrać. Nie mam zdolności do przerabiania, więc zazdroszczę

xkarola- no to super :) Fajnie, ze już wiesz

Paulina- ja jeszcze nie wiem i dowiem się najwcześniej za miesiąc :)

Przespałam się (i znów pokółciłam z Młodą), a teraz leje. Ale to porządnie. Nawet dobrze, bo duchota była niemożliwa. Jakoś tak codziennie po obiedzie mnie muli, że muszę się położyć. A dzisiaj jeszcze ta noc nieprzespana.

Emenems- ja nie wiem skąd ta hipotforia- fakt nie brałam żadnych witamin, ale to ze względu, że ja łykac nie umiem :) Hipotrofia może się zdarzyć jak np. ktoś w ciąży pali (i o to nawet mnie oskarżali w szpitalu), ale ja w życiu papierosa w ustach nie miałam.

atkina- Moja Pola urodziła się w 38t6d i ważyła 2360 g i miała 50 cm, a w książeczce ma tą hipotrofię własnie

Mika- no właśnie nie wymiotuję, nie mdliło mnie nawet, a pochłaniam za dwóch czasem, ale też czasem nie mam ochoty kompletnie na nic

Tutti- no odpoczniesz w końcu. Ach zazdroszczę tej wizji, plaży, kabrioletu i piwka :p

green- ja uwielbiam ciucholandy, ale jak znajdę coś co można ubrać. Nie mam zdolności do przerabiania, więc zazdroszczę

xkarola- no to super :) Fajnie, ze już wiesz

Paulina- ja jeszcze nie wiem i dowiem się najwcześniej za miesiąc :)

Przespałam się (i znów pokółciłam z Młodą), a teraz leje. Ale to porządnie. Nawet dobrze, bo duchota była niemożliwa. Jakoś tak codziennie po obiedzie mnie muli, że muszę się położyć. A dzisiaj jeszcze ta noc nieprzespana.

A nie rozdrabniasz na łyżce? Mama mi tak dawała dawno temu :)

Musze o tym poczytać bo kurcze temat interesujący jakby nie patrzec - a ty albo maz mieliście tak przy urodzeniu ?

Moja koleżanka urodziła syna z hipotrofia i okazało się ze u nich i jej mama tak rodzila i babcia na 5 porodów 4 dzieci z hipotrofia także typowo dziedziczne

Emenems- ja byłam mała jak się urodziłam chyba koło 2800, ale ja byłam 4 dzieckiem i to jeszcze z wadą serca. Reszta raczej normalnie koło 3 kilo. Mąż to nawet nie wiem
A witaminy mam w kapsułkach, ew. mogę wysypać i tak zjeść, ale strasznie dużo tego proszku i okropny w smaku. Lekarz powiedział,że głównie jod i żlazo potrzebuję, ale jak mam taki problem to trudno, nie męczyć się

reklama
Ja jeszcze nie znam płci;-)
simka och jak miło dowiedzieć się, że nie tylko ja mam problem z łykaniem tabletek:-)

Młody usnął dzisiaj wyjątkowo wcześnie. Wyczaiłam, że chyba druga jedynka na dole mu idzie. Może stąd taki marudny:tak:

A u mnie dzisiaj dwa razy padało. I to za każdym razem jak wychodziłam z młodym na spacer:eek: Trudno, z cukru nie jesteśmy, więc jakoś łaziliśmy. Zlewy jako takiej nie było. Jutro ginekolog, dziecko sprzedaje mamie na pół dnia hihihihihihi:-)

Do góry