reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A co do puchnięcia nóg o dziwo jeszcze nie ale w pierwszej ciąży miałam masakrę musiałam kupić takie mokasyny luźne szmaciane bo w nic mi gira nie wchodziła, z przyjemnością je wywalilam na koniec bo i tak na deszczu się rozklejaly ;) ale opuchlizna zniknęła na dzień po cc na szczęście

reklama
Hej Laski! :-)

Co do wstawania na siusiu to ja teraz 1-2 razy w nocy, ale wcześniej bywało 3-5. Więc z czasem chyba ta częstotliwość się zmniejsza.
Ja dziś ledwo wstałam z łóżka. Zasnęłam bez problemu, raz tylko wstawałam a i tak półprzytomna jestem... :-( I gdzie ten osławiony przypływ energii w II trymestrze? :-(

Co do puchnących nóg, ja też mam z tym problem. Super działa maść końska i można ją używać w ciąży. Są też w aptekach takie sole do moczenia nóg opuchniętych. Po przyjściu do domku w letniej ! wodzie pomoczcie sobie tak z 10-15 min., potem wysmarować całe podudzia lub nawet uda tą maścią końską i podłożyć pod nogi 1-2 poduszki i wyciągnąć się na trochę i tak poleżeć. Noni mają być wyżej niż serce. Wtedy opuchlizna łatwiej schodzi.

Oprócz tego ja codziennie rano i wieczorem smaruję łydki takim żelem z Rossmanna: Efektima Pharmacare
Mama-Care
Efektima, Mama-Care, kuracja do zmęczonych nóg dla kobiet w ciąży, 150 ml - Rossmann - Rossnet.pl
On uszczelnia naczynka włoskowate w nogach, które właśnie powodują puchnięcie. Tylko warto stosować regularnie.

Do mnie dziś wieczorem przyjeżdża moja mama na weekend. Zobaczy mnie po raz pierwszy od 7 tygodnia, kiedy to powiedzieliśmy rodzicom o dzidziusiu. Brzuszek widziała tylko na zdjęciach. Ciekawe jaka będzie reakcja przyszłej babci na real! :-D

E, to ja takich problemów nie mam z sika niem ze co chwila, w szpitalu jak byłam z olinem to położną za mną łazikowała żeby do kubka nasiurała, pewna że kobiety ciężarne siurają co 5 min :) ja ją dużo piłam i nici z tego ;) teraz jest podobnie, mam tylko nadzieje że nie przyplącze mi się znów kolka nerkowa :)

Pogoda okropna, już się nie da oddychać, dobrze że mam rolety i sobie je opuszcza przynajmniej tak się w domu nie nagrzewa :) ok 9 jak wyszłam z młodym na plac to szybko ewakuacja do chaty :)

Vivienne - aż mi się przypomniała moja nocna przygoda z pająkem.. :D wchodzę do łazienki, patrzę a na podłodze ogromny pająk na cienkich nóżkach brrr... Omijam go szerokim łukiem, zestrachana że na mnie skoczy (nigdy mi sie to nie zdarzyło ale kto go tam wie) i bydlak podskoczył w moją stronę! To ja wrzask i uciekam.... Najgorsze chwile w całym życiu :(

Jeśli chodzi o rozróżnianie bliźniąt jednojajowych to ja mam patent :) mam koleżanki bliźniaczki, i przeważnie jet tak ze niby są identyczne ale nie jest tak do końca, twarz jest inna jedna ma pucułowatą, druga szczupłejszą :) sprawdziłam to już na innych bliźniakach i się sprawdza :)
W rodzinie tez mam bliźniaki i miałam nadzieję że i mi się trafią :) , eh, marzenie ściętej głowy :) trza to już klops ;)

Jeśli chodzi o rozróżnianie bliźniąt jednojajowych to ja mam patent :) mam koleżanki bliźniaczki, i przeważnie jet tak ze niby są identyczne ale nie jest tak do końca, twarz jest inna jedna ma pucułowatą, druga szczupłejszą :) sprawdziłam to już na innych bliźniakach i się sprawdza :)
W rodzinie tez mam bliźniaki i miałam nadzieję że i mi się trafią :) , eh, marzenie ściętej głowy :) trza to już klops ;)

Ulicha no jak są starsze to pewnie tak ale jak tu nie pomylić niemowlaków :D

No i co do stop trzrba robic masaż dwa razy dziennie juz od teraz i wogole od poczatku jak jeszcze nie puchną :)

reklama
Sierpniowa dalej karmisz w nocy??? Ja tylko zostawiłam jedno na noc ale już mnie to męczy bo cały cz Olin mi daje kopniaki w brzuch i musze poduchy dawać na brzuch, tak się zastanawiam czy pociągnąć kp tylko do końca tego miesiąca i adios :) i tak je dużą kolacje wiec powinno być git :)

Mały potrzebuje to karmie. Tak teoretycznie to jest jedno karmienie między 1:00-2:00, a potem ok 5:00 stęka, to daje mu butle, coś pociuma i zasypia do tej 6:30-7:00. Ja karmię mm, kp było tylko 2 miesiąca i to też w wielkich trudach.
Próbowałam kilka razy w nocy oszukać go i dać mu wody zamiast mleka, ale kończyło się to wielkim płaczem. Mi wstawanie nie przeszkadza, przywykłam już;-) Myślę, że w ciągu pół roku mały przestanie w nocy jeść- mam nadzieję, bo zacznie się maraton z kolejnym:-)

Do góry