reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A co do puchnięcia nóg o dziwo jeszcze nie ale w pierwszej ciąży miałam masakrę musiałam kupić takie mokasyny luźne szmaciane bo w nic mi gira nie wchodziła, z przyjemnością je wywalilam na koniec bo i tak na deszczu się rozklejaly ;) ale opuchlizna zniknęła na dzień po cc na szczęście

reklama
Hej Laski! :-)

Co do wstawania na siusiu to ja teraz 1-2 razy w nocy, ale wcześniej bywało 3-5. Więc z czasem chyba ta częstotliwość się zmniejsza.
Ja dziś ledwo wstałam z łóżka. Zasnęłam bez problemu, raz tylko wstawałam a i tak półprzytomna jestem... :-( I gdzie ten osławiony przypływ energii w II trymestrze? :-(

Co do puchnących nóg, ja też mam z tym problem. Super działa maść końska i można ją używać w ciąży. Są też w aptekach takie sole do moczenia nóg opuchniętych. Po przyjściu do domku w letniej ! wodzie pomoczcie sobie tak z 10-15 min., potem wysmarować całe podudzia lub nawet uda tą maścią końską i podłożyć pod nogi 1-2 poduszki i wyciągnąć się na trochę i tak poleżeć. Noni mają być wyżej niż serce. Wtedy opuchlizna łatwiej schodzi.

Oprócz tego ja codziennie rano i wieczorem smaruję łydki takim żelem z Rossmanna: Efektima Pharmacare
Mama-Care
Efektima, Mama-Care, kuracja do zmęczonych nóg dla kobiet w ciąży, 150 ml - Rossmann - Rossnet.pl
On uszczelnia naczynka włoskowate w nogach, które właśnie powodują puchnięcie. Tylko warto stosować regularnie.

Do mnie dziś wieczorem przyjeżdża moja mama na weekend. Zobaczy mnie po raz pierwszy od 7 tygodnia, kiedy to powiedzieliśmy rodzicom o dzidziusiu. Brzuszek widziała tylko na zdjęciach. Ciekawe jaka będzie reakcja przyszłej babci na real! :-D

E, to ja takich problemów nie mam z sika niem ze co chwila, w szpitalu jak byłam z olinem to położną za mną łazikowała żeby do kubka nasiurała, pewna że kobiety ciężarne siurają co 5 min :) ja ją dużo piłam i nici z tego ;) teraz jest podobnie, mam tylko nadzieje że nie przyplącze mi się znów kolka nerkowa :)

Pogoda okropna, już się nie da oddychać, dobrze że mam rolety i sobie je opuszcza przynajmniej tak się w domu nie nagrzewa :) ok 9 jak wyszłam z młodym na plac to szybko ewakuacja do chaty :)

Vivienne - aż mi się przypomniała moja nocna przygoda z pająkem.. :D wchodzę do łazienki, patrzę a na podłodze ogromny pająk na cienkich nóżkach brrr... Omijam go szerokim łukiem, zestrachana że na mnie skoczy (nigdy mi sie to nie zdarzyło ale kto go tam wie) i bydlak podskoczył w moją stronę! To ja wrzask i uciekam.... Najgorsze chwile w całym życiu :(

Jeśli chodzi o rozróżnianie bliźniąt jednojajowych to ja mam patent :) mam koleżanki bliźniaczki, i przeważnie jet tak ze niby są identyczne ale nie jest tak do końca, twarz jest inna jedna ma pucułowatą, druga szczupłejszą :) sprawdziłam to już na innych bliźniakach i się sprawdza :)
W rodzinie tez mam bliźniaki i miałam nadzieję że i mi się trafią :) , eh, marzenie ściętej głowy :) trza to już klops ;)

Jeśli chodzi o rozróżnianie bliźniąt jednojajowych to ja mam patent :) mam koleżanki bliźniaczki, i przeważnie jet tak ze niby są identyczne ale nie jest tak do końca, twarz jest inna jedna ma pucułowatą, druga szczupłejszą :) sprawdziłam to już na innych bliźniakach i się sprawdza :)
W rodzinie tez mam bliźniaki i miałam nadzieję że i mi się trafią :) , eh, marzenie ściętej głowy :) trza to już klops ;)

Ulicha no jak są starsze to pewnie tak ale jak tu nie pomylić niemowlaków :D

No i co do stop trzrba robic masaż dwa razy dziennie juz od teraz i wogole od poczatku jak jeszcze nie puchną :)

reklama
Sierpniowa dalej karmisz w nocy??? Ja tylko zostawiłam jedno na noc ale już mnie to męczy bo cały cz Olin mi daje kopniaki w brzuch i musze poduchy dawać na brzuch, tak się zastanawiam czy pociągnąć kp tylko do końca tego miesiąca i adios :) i tak je dużą kolacje wiec powinno być git :)

Mały potrzebuje to karmie. Tak teoretycznie to jest jedno karmienie między 1:00-2:00, a potem ok 5:00 stęka, to daje mu butle, coś pociuma i zasypia do tej 6:30-7:00. Ja karmię mm, kp było tylko 2 miesiąca i to też w wielkich trudach.
Próbowałam kilka razy w nocy oszukać go i dać mu wody zamiast mleka, ale kończyło się to wielkim płaczem. Mi wstawanie nie przeszkadza, przywykłam już;-) Myślę, że w ciągu pół roku mały przestanie w nocy jeść- mam nadzieję, bo zacznie się maraton z kolejnym:-)

Do góry