reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A mówiłyscie lekarzowi o tych nogach?

Ja budze się ze 3 razy w nocy ale ze mnie len i nie chce mi się wstawać żeby te trochu wysikac.

reklama
Dziewczyny mówicie swoim lekarza ze pchnięcie czy coś tak samo z ciśnieniem :)

Mój juz nie je w nocy od dobrego miesiąca i dało się go oszukać wodą :) od koleżanek chłopcy mają jeszcze pobudki na cyca a są w tym samym wieku co Olin i nic tym nie mogą zrobić :(

Mały potrzebuje to karmie. Tak teoretycznie to jest jedno karmienie między 1:00-2:00, a potem ok 5:00 stęka, to daje mu butle, coś pociuma i zasypia do tej 6:30-7:00. Ja karmię mm, kp było tylko 2 miesiąca i to też w wielkich trudach.
Próbowałam kilka razy w nocy oszukać go i dać mu wody zamiast mleka, ale kończyło się to wielkim płaczem. Mi wstawanie nie przeszkadza, przywykłam już;-) Myślę, że w ciągu pół roku mały przestanie w nocy jeść- mam nadzieję, bo zacznie się maraton z kolejnym:-)
Moja je mleczko po zasnieciu 240 i o 2-3 placz bo chce jesc i rozciebczanie mleka woda ani oszukiwan9e sama woda herbata ani niczym innym niepomaga. Musi pojesc i juz! Tylk9 moja ma 25mies. Ciekawe kiedy jej sie odwidzi :-/

Co do sikania, to ja zazwyczaj nie wstaje.. czasem raz.. ogólnie nie miałam do tej pory jakiegos parcia na pęcherz ale od amnio jakos czesciej mi sie chce.. nie wiem czy ze stresu czy co? :)

Uzywam tego samego zelu co Juti z Rossmana. Tez czesto staram sie podnosic nogi wyzej, ja w ogole mam tendencje do puchniecia nog, na jednej mam nawet zylaka od dobrych kilku lat, mi nawet przy niesprzyjajacej pogodzie dlonie puchly... co do sikania tez mi sie czasem nie chce wstac jak troche mi sie chce, ale staram sie za bardzo nie trzymac, bo to sprzyja rozwojowi bakteri.
Tez tak macie, ze ok tydz moze dwa po usg jestescie wzglednie spokojne, a potem znowu zaczynaja sie obawy?

Ulicha no to fajnie masz. Widocznie już w nocy nie potrzebuje;-)
xkarola to długo karmisz. Ja na razie się nie przejmuje, bo mały ma póki co jednego ząbka. Jak wyjdzie więcej będę próbowała go oduczyć powoli, bo słyszałam, że nocne karmienie źle wpływa na zęby. Jak u Was to wygląda?

Green oczywiscie ja juz mam stresa bo we wtorek wizyta.... a tak to sie niedenerwowalam a tu zaczyna sie znowu :-(

U nas pierwszy zabek ktory wyszrdl byl bez szkliwa i kolejne tez jedynki i dwojki ma straszne ale to przez to ze od urodzenia przyjmuje leki doustnie :-( lekarz mnie pociesza ze drugie zeby beda silniejsze! kilka dni temu piatki na dole jej wyszly :-) i o dziwo bez placzu ale zastanawiam sie czy katarek nie od tego?!?
Probowalam niekarmic jej w nocy ale konczy sie to bieziemskim placzem i noszeniem na rekach. Mam nadzieje ze do stycznia oduczy sie jedzenia bo karmic 2 to bedzie ciezko :-/

reklama
Uzywam tego samego zelu co Juti z Rossmana. Tez czesto staram sie podnosic nogi wyzej, ja w ogole mam tendencje do puchniecia nog, na jednej mam nawet zylaka od dobrych kilku lat, mi nawet przy niesprzyjajacej pogodzie dlonie puchly... co do sikania tez mi sie czasem nie chce wstac jak troche mi sie chce, ale staram sie za bardzo nie trzymac, bo to sprzyja rozwojowi bakteri.
Tez tak macie, ze ok tydz moze dwa po usg jestescie wzglednie spokojne, a potem znowu zaczynaja sie obawy?

Tez tak mam to chyba taka nasza matczyna schiza :D

Do góry