reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Innabajka no chciałabym bo ja to dosłownie czuje się chora. Zawsze lubiłam coś porobić a tu teraz siły brak.

Emenems ciiii spokojnie przy takiej wadze z jaką zaczynałaś masz prawo przytyć wiecej. A po ciazy waga praktycznie sama leci w dół.

Pyscek ja zachciankami sie żywię ;) od 8tyg jak mi mdłości się nasiliły toleruje tylko wybrane pokarmy na które mam chęć.

Koktajlowa rodziłam i w Polsce i w UK. W Bielsku w wojewódzkim czyli 2minuty drogi z domu na nogach ;) A miałam rodzic w Wapienicy niestety jak to stwierdzili nie są przygotowani na przyjęcie tak małego dziecka.

Palettah no fakt przecież Ty w bliźniaczej jesteś. Wiec nawet jak na końcu bedziesz miała 20kg na plusie to bedzie ok.

Joa.Le to taki test przed urodzeniem malucha wam psina robi ;)

Martusia jak mus to mus ,najważniejsze zdrowie dziecka. A moze tym razem pojdzie łatwiej? ;)

Zycze nam lekkich porodów :D

reklama
No ja nie chciałabym wiecej niz 68 miec na koncu... Bo 10 kg potrafię sama zjechać a kilka przy porodzie i git

Zrobiłam juz sobie tabelkę na tablicy w łazience i bede zapisywać :D

ja na razie waga staram się nie przejmować chociaż wiem ze chudnie cie mi nie idzie.. po porodzie samo spadlo do 6 kg mniej niż przed ciążą ale żebym pewnie się odchudza la to nic z tego.. na razie na ostatniej wizycie w środę u diabetologicznej ważyłam 57.4 .. tez sporo bo 2 tyg wcześniej 56 :( ale może teraz będę bardziej tego cukru pilnować to mniej przybiore). . Chociaż ostatnio patrze ze jem co che a cukier w normie wiec juz sama nie wiem. na razie o tym nie myślę. :) odliczam dni do środy. zastanawiam się jak wytrzymam następne 3 tygodnie. ehh będzie ciężko... żeby już był dzisiaj chociaż ten 11 sierpień nie lipiec ... :( idę spać. dobranoc :)

Dobranoc !!
Ja wizyta w pon - moj mały cel to nie utyć do nastepnego czwartku.... Mam juz sporo w zapasie - buziaki

Aktina, Białystok omijam szerokim łukiem, planuję w Ełku w miejskim szpitalu, tam przyjmuje mój gin :-)
A w Białym, rodziła moja koleżanka bodajże na warszawskiej i miłych wspomnień nie ma. Ale na forum, gdzie polecają /odradzają szpitale, było coś o białostockich szpitalach, więc musisz sprawdzić.
Nie nakręcajcie się tak z tymi wagami. Statystycznie jest, że im niższe BMI przed ciążą tym więcej tyje się w ciąży, więc wszystkie Niedowagi - musicie wyrównać braki :-)

Ach, jeszcze tylko dodam: odebrałam wczoraj wyniki testu Pappa, statystycznie wszystko jest w najlepszym porządku i nie ma podstaw do badań inwazyjnych, ale genetyk ze względu na wiek by polecała, ale statystycznie ma ma podstaw - tak zaprzeczała jednym zdaniem, poprzedniemu zdaniu. Skończyło się na tym, że to i tak jest tylko nasza decyzja i musimy zdecydować i łaskawie ją poinformować. Taka gadka-szmatka.

Emenems ale przed ciąża Twoje BMI wskazywało niedowage wiec spokojna bądź! Marcepanek Ty nie pracujesz czy juz na macierzyńskim jestes? Dziewczyny jak wasze brzuchy? Mój juz widoczny! Dawni nie widziałyśmy brzuszków! Wstawiamy fotkę tu czy na fb?

Ja przytyłam 3,5kg a to jest dopiero 15 tydzień. W poprzedniej ciąży przytyłam łącznie 14 ale nie ograniczałam się w ogóle w jedzeniu i teraz też pozwalam sobie na różności póki co zachcianki to głównie owoce i ogromne ilości nabiału kakao i twaróg w każdej ilości:) w poprzedniej ciąży miałam identycznie. W ogóle jakoś się nie przejmuję wagą, poprzednio wszystko zarzuciła więc i teraz się uda. Bardziej się martwię rozstępami i smaruje się ciągle, u mnie rodzinie taka dendencja więc mam bzika na tym punkcie.

Emenems ale przed ciąża Twoje BMI wskazywało niedowage wiec spokojna bądź! Marcepanek Ty nie pracujesz czy juz na macierzyńskim jestes? Dziewczyny jak wasze brzuchy? Mój juz widoczny! Dawni nie widziałyśmy brzuszków! Wstawiamy fotkę tu czy na fb?

Kochana normalnie pracuje i jak Sie da do grudnia bede :) byłam tylko tydzien na zwolnieniu

reklama
2 kg 3 kg, ;-) ja od lat takie wachania wagi to potrafie miec w ciagu jednego dnia... teraz nie tylam nic, az w koncu bum moja waga w ciagu tyg prawie plus 5 kg, a gdzie jeszcze do konca... wymiotuje codziennie rano, ale mam tez nieodparte poczucie glodu, ssie niemilosiernie, a im bardziej jestem glodna tym gorzej mdli, do tego od zawsze mialam sklonnosci do puchniecia nog, nerwica jelit i zaparcia, a potem takie skutki, prawie 5 kg w niecaly tydzien, dodam jeszcze ze moja waga wyjsciowa to duzo wiecej niz 55 czy nawet 65 kg.. powoli zaczynam sie wstydzic wychodzic do ludzi. ;-(

Do góry