reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Green moja waga wyjściowa tez dużo za duża, wydaje mi się że to skutek poprzednich ciąż które obumarly, plus duphaston, organizm dostał cynk ze ma się szykować na dzidziusia a tu dupka. Nigdy nie miałam nadwagi a niestety tuż przed tą ciąża mały nadprogram... Mam nadzieje ze tym razem się uda do samego końca, potem KP i jakoś się unormowala.

Kochana normalnie pracuje i jak Sie da do grudnia bede :) byłam tylko tydzien na zwolnieniu

Tobie to ja chciałam uświadomić ze twoje BMI przed ciąża wskazywało niedowage a Marcepanka pytałam czy pracuje! Hahhaha to co? Robimy akcje pokaz brzuch w rym tygodniu? Teraz cos mnie zaniepokoiło! Byłam siusiu i jak zrobiłam i wstawalam to pocUlam taki skurcz silnymi ból! W podrzudzu raczej nisko, co to moze być? Zdarzyło wam sie??

Tutti mnie to co chwile kluje boli sciska ale podobno taki moj urok ze wszystko odczuwam. Z dzidzia ok wiec sie niemartwie az tak bardzo. Ja jeszcze w lozku leze ale cykne foto brzuszka i wstawie na fb pozniej :-)

Karola ja też mam teraz schize bo wszystko kluje, czasem boli, wczoraj się pokusilam na nospe bo jakaś masakra była... Niech już będzie jutro, niech się dowiem ze wszystko dobrze...

Tutti BMI nie uwzględnia np wielkości biustu czy stosunku ilości tkanki tłuszczowej do mięśniowej ani suchej masy ciała wiec to slaby wyznacznik jest... Najelpsze sa pomiary a te miałam absolutnie w normie, pas 63, biodra 96, biust 84. To ze waga 54 to jest bardzo indywidualne, zapytaj limonki albo Joa, nie wygladam na wychudzona ani wygłodzona :D

A do marcepanka hahah przepraszsm :) zaspalam byłam szykuje sie na silownie :)

Zgadzam się z Emenemsem ja przy wadze 56 kg wyglądałam jak Anorektyk mimo ze dużo dziewczyn z naszym wzrostem wyglada normalnie wiec jest to naprawdę bardzo indywidualne :) to utwórz któraś album na fb na brzuszki :D

Ehhh... szczuplizny z Was. Ja przed ciążą miałam lekką nadwagę- pozostałość po problemach zdrowotnych. Ważyłam ok 72-74 przy 166 cm. Choć ja zawsze dużo ważyłam w porównaniu do wyglądu. Lekarz mi kiedyś powiedział, że mam widocznie bardziej zwartą strukturę kości i mięśni. Przy 68 kg wyglądam jakbym ważyła 50.

A w ciąży już mi się zdarzało 77 (też po wyjeździe, gdzie pofolgowałam sobie), a teraz jest 75,5. Zatem 1,5 na plusie.

Brzuszek u mnie się zmienia w ciągu dnia. Rano jest taka mała górka. Ale w ciągu dnia, jak pojem to jest już konkret! :-)

reklama
Ja przy 58 kg wyglądam średnio, tzn chudziną nie jestem, fałdki mam, uda duże :p

A w ogóle to dopiero wstałam, jakoś jak mąż na nocki, to ja pół nocy nie śpię i tv oglądam. A rano jak o 7 do łóżka przychodzi to nie chce mi się wstawać ;P A później jęczę, ze pół dnia zmarnowałam

Do góry