reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Tusiaczek2402 ja jak wpisałam w AppStore pregnancy app to mi pełno propozycji wywala. Reszta to już kwestia gustu :)
Ja wybrałam pierwszą z góry plus mam z Bounty od organizatora gratisów dla mam w UK.
Ta pierwsza ma fajnie pokazany dany rozmiar maleństwa.
ImageUploadedByForum BabyBoom1435581978.428232.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1435581832.446023.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435581832.446023.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435581832.446023.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 47
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1435581978.428232.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435581978.428232.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 53
Tusiaczek najwięcej przyszłych mam korzysta z "Moja ciąża". Oprócz tego mam jeszcze "Pregnancy" - jest polska wersja. Ewentualnie jeszcze "Asystent ciążowy" ale u mnie ta apka jakoś się nie sprawdza.

A ja mam ogólne pytanie :D bo nigdy nie robiłam galaretki i i nie wiem ile tego wychodzi.. Chce około 15 truskawek zalać galaretką w 6-8 szklankach. No i się zastanawiam czy te 75 g galaretki (tyle ma całe opakowanie) to nie będzie za dużo? Wystarczy może 50 g?

Ostatnia edycja:
Koktajlowa zależy od rozmiaru szklanki ;)
Ale galaretka chyba jest na 0,5l wody więc mysle ,że raczej całość musi być.
Popatrz na opakowanie ile wody zalecają. No i czy chcesz miejsce na bita śmietanę też warto uwzględnić ;)

Dzięki za pomoc dziewczyny :)

Marcepanek ja tam zawsze wychodzę z założenia, że lepiej więcej zrobić niż za mało. Sprawdź na ile wody jest ta galaretka i jaką masz objętość szklanek. Objętość gramowa raczej jest tu najmniej istotna;)

angelika ja tez dzisiaj fasolke szparagowa z bułka tarta. A mąż dodatkowo ziemniaki jajko do tego. mi do szczescia tylko fasola starczy. Ostatnio razem z mama prawie 1,5 kilo zjadłysmy we dwie :szok: teraz mam podobna ilosc ale ugotuje tylko pol bo nie dam rady tyle zjesc a taka swiezo ugotowana najlepsza. A malzon nie przepada 4 fasolki zje i zadowolony

atkina jak ma cie to uspokoic to zroibisz tak jak bedziesz uwazala za najlepsze :) moze nie bedzie potrzeby takiej, zobaczysz co z badan krwi wyjdzie. ja po bioetyce na studiach mam negatywne podejscie do inwazyjnych badań ale fanatykiem nawracającym nie jestem. Dla mnie to i tak niczego nie zmieni i niby 1% konczy sie poronieniem ale jakby sie okazalo ze dziecko bylo jednak zdrowe a ja amnio zrobilam i doszloby do poronienia to bym sbie niewybaczyla.

reklama
Wlasnie - aktina,zadaj sobie pytanie czy amino zmieni twoje zdanie co do urodzenia dziecka.jezeli tak to rob ale jezeli niw to TYLKO diagnostyka i to ryzykowna wiec czy warto

Do góry