reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Tusiaczek2402 ja jak wpisałam w AppStore pregnancy app to mi pełno propozycji wywala. Reszta to już kwestia gustu :)
Ja wybrałam pierwszą z góry plus mam z Bounty od organizatora gratisów dla mam w UK.
Ta pierwsza ma fajnie pokazany dany rozmiar maleństwa.
ImageUploadedByForum BabyBoom1435581978.428232.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1435581832.446023.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435581832.446023.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435581832.446023.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 45
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1435581978.428232.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435581978.428232.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 51
Tusiaczek najwięcej przyszłych mam korzysta z "Moja ciąża". Oprócz tego mam jeszcze "Pregnancy" - jest polska wersja. Ewentualnie jeszcze "Asystent ciążowy" ale u mnie ta apka jakoś się nie sprawdza.

A ja mam ogólne pytanie :D bo nigdy nie robiłam galaretki i i nie wiem ile tego wychodzi.. Chce około 15 truskawek zalać galaretką w 6-8 szklankach. No i się zastanawiam czy te 75 g galaretki (tyle ma całe opakowanie) to nie będzie za dużo? Wystarczy może 50 g?

Ostatnia edycja:
Koktajlowa zależy od rozmiaru szklanki ;)
Ale galaretka chyba jest na 0,5l wody więc mysle ,że raczej całość musi być.
Popatrz na opakowanie ile wody zalecają. No i czy chcesz miejsce na bita śmietanę też warto uwzględnić ;)

Dzięki za pomoc dziewczyny :)

Marcepanek ja tam zawsze wychodzę z założenia, że lepiej więcej zrobić niż za mało. Sprawdź na ile wody jest ta galaretka i jaką masz objętość szklanek. Objętość gramowa raczej jest tu najmniej istotna;)

angelika ja tez dzisiaj fasolke szparagowa z bułka tarta. A mąż dodatkowo ziemniaki jajko do tego. mi do szczescia tylko fasola starczy. Ostatnio razem z mama prawie 1,5 kilo zjadłysmy we dwie :szok: teraz mam podobna ilosc ale ugotuje tylko pol bo nie dam rady tyle zjesc a taka swiezo ugotowana najlepsza. A malzon nie przepada 4 fasolki zje i zadowolony

atkina jak ma cie to uspokoic to zroibisz tak jak bedziesz uwazala za najlepsze :) moze nie bedzie potrzeby takiej, zobaczysz co z badan krwi wyjdzie. ja po bioetyce na studiach mam negatywne podejscie do inwazyjnych badań ale fanatykiem nawracającym nie jestem. Dla mnie to i tak niczego nie zmieni i niby 1% konczy sie poronieniem ale jakby sie okazalo ze dziecko bylo jednak zdrowe a ja amnio zrobilam i doszloby do poronienia to bym sbie niewybaczyla.

reklama
Wlasnie - aktina,zadaj sobie pytanie czy amino zmieni twoje zdanie co do urodzenia dziecka.jezeli tak to rob ale jezeli niw to TYLKO diagnostyka i to ryzykowna wiec czy warto

Do góry