reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Simka no jak piwo z duza ilością lemoniady :D ale wiesz, w puszce i psyka jak sie otwiera i wszyscy dookoła piją to ja tez mogłam hehehe :)

Tak totalne 0, i tak samo jak ty, z tym 0,5 oddałam mezowi - niech go sponiewiera hahahaha

ImageUploadedByForum BabyBoom1435567726.966462.jpg

A teraz tak : po śniadaniu podanym pod drzwi leżymy i nadrabiamy zaległości :D URLOP!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435567726.966462.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435567726.966462.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Dziewczymy wlasnie dostaliśmy zaproszenie na slub i wesele na ostatni weekend wrzesnia ... WzyStko super gdyby nie to ze to we Włoszech! Ale bardzo ostry znajomy i akurat mamy urlop tylko ... Odbyly byscie 3 loty w tydzien ? Jeden z Norwegii do Włoch potem po 2/3 dniach do polski i po 5 znowu do Norwegi... Pod koniec drugiego trymestru? Co o tym myślicie ?

Emenems ja jestem zielona co do lotów, może warto poradzić się lekarza, a co do bakterii rozmawiałam z lekarzem, narazie nie robił alarmu, kazała powtórzyć badania ;) a po żurawine i tak jadę, nie zaszkodzi ;)

green a u nas teraz na czczo przy robieniu krzywej mogłam mieć do 92 a powyżej to już skierowanie do poradni. ale w poradni mówili że rano juz do 100 może być także dziwne :p

Iwix a gdzie do lekarza chodzisz ?

Do lekarza chodzę na NFZ na Witosa do Sadowskiej.
A u mnie norma glukozy na czczo to do 110,ja miałam 96.
Dziewczyny macie jakiś fauny przepis na wykorzystanie mięska z rosołu bo już naleśniki mi się znudziły.

Dzień dobry po weekendzie ;) mój syn ostatnio się zrobił mamusin i żyć mi nie daje, dlatego mało mam czasu, żeby zaglądać.

Emenems nie wiem czy Twoje pytanie jeszcze aktualne, ale Twoja mama może mieć rację, z tym złym pobraniem. Polecam pobierać z tamponem. Co do lotów to jeśli nic nie będzie się działo niedobrego do tej pory, tzn nie będzie zagrożenia, to spokojnie możesz latać. Ale skonsultuj z lekarzem, bo różni mają różne zdania. No i wiadomo każdy przypadek jest inny;)

Z tematów, które doczytałam.
Piersią karmiłam 3 miesiące, potem wyszły problemy zdrowotne, leki no i trzeba było kończyć.
Ja też z tych gotujących od początku. Zrobiłam sobie jeszcze jesienią słoiki z jabłkiem, marchewką, dynią, potem zimą były jak znalazł. A jak mi się nie chciało gotować, to słoik i już. Bez spiny;)

No zobaczę co na ten cukier powie lekarz, zdarzały mi się i ponad 100, ale oczywiście nie miałam czasu się tym zainteresować... co do karmienia piersią bardzo bym chciała, ale nie potrafię narazie wychodzić tak daleko w przyszłość, żyje od wizyty do wizyty i ciągle mam jakieś złe przeczucia ;/

reklama
emenems- zapytaj lekarza

iwix- ja robię krokiety, ale to też na naleśnikach lub poprostu mięso z ryżem, białym sosem i marchewką, taka potrawka jak to mówią

Do góry