reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzięki za odpowiedź :) Mnie to nie boli, raczej lekko ciągnie czy jakby impuls przesedł, ale nie jak skurcz tylko tak dziwnie. Może od tych żeber.

Tusiaczek- wcoraj oglądałąm thriller Połączenie, a ostatnio fajny to Zacznijmy od nowa czy jakoś tak

reklama
Emenems, nie panikuj, bo tym bardziej zaszkodzisz dziecku niż ten wyprysk. Skoro nic Cię nie boli, nie swędzi to raczej nie jest opryszka. Ja ją miewałam w życiu wielokrotnie i mrowienie w wardze czuję zawsze jeszcze zanim wykwitnie jakiś wyprysk. Czułabyś więc już wcześniej, że na coś się zanosi. To wygląda mi na jakiś inny wyprysk. Może jakaś reakcja uczuleniowa? Albo po prostu pryszcz czy wyprysk. Ja w ciąży już miałam w nosie (po wewnętrznej stronie dziurki) w uchu, na płatku ucha, za uchem we włosach... czyli w miejscach, które przed ciążą pryszczy w życiu nie widziały.

Innabajka, ja te chusteczki mam i zamierzam używać tylko w przypadku korzystanie z jakichś publicznych toalet itp. Nie tak normalnie. Też uważam, że każda z nas ma swoją florę bakteryją i sterylizowanie się przesadne nie jest właściwe. Ale teraz zdarza mi sie korzystać z toalety w różnych, dziwnych i nie zawsze przyjemnych i czystych miejscach i właśnie na te okazje mam te chusteczki. :-)

Emenems nie zamarwiaj sie, ja mam czynnego wirusa hpv i nic nie zrobie... dodatkowo mam "przesrane" jak powiedzial moj lekarz rakze rodze z 3 dzieci i raczej usuwam narzady rozrodcze

Emenems, wazne zeby nie nieszczyc swojej flory, ja nie polecam podmywanie sie chusteczkami i jakby to nie zabrzmialo za przesadne dbanie o higiene :p

Tez tak mysle. Slyszalam duzo kieoskich opinii na temat tych chusteczek. Wcale nie sa takie dekilatne i moga tylko pogorszyc sorawe. Przesadba cgiena tez nie jest wskazana bo sie zaburza naturalna flore bakteryjna i jest tylko gorzej. A jak jest jakies zapalenie to trzeba isc do lekarza a juz szczegolnie w ciazy. Nic na wlasna reke.

Dzieki bardzo !! Bo ja dzis to czuje sie przeziebiona ale to chyba se wmawiam albo mam po prostu gorszy dzien ciazowy. Prawda taks ze juz chce do domu .... Chyba mam home sick. Tutaj na Mazurach super oczywiscie ale za duzo sie dzieje od tygodnia wybita z rytmu jedtem a w moim wieku lubi sie rutyny i swoje miejsca hahaah :)

Tak, nic nie swędzi nie boli... Tez byłam pewna ze to jakies pryszcze bo jak mowisz! W ciazy na prawde w dziwnych miejscach sie pojawiają... Gardło boli ale poki co plucze sola a jak nie przejdzie kupiłam isla moos tabletki do ssania bo tylko na tch było ze nie ma przeciwwskazań w ciazy ale i tak poczekam.
Pani w aptece kazała pogryźć dwa rutinoscorbiny i troche przepłukać tym buzie i ew wypluć jak nie chce sie p połykać ( mozna brac ??) bo mowi ze czasami warto zmienic pH w ustach i tez takie zmiany przechodzą.

Dobra nie bede nadużywać środków higienicznych zrobie trn posiew w czwartek i gin wizyta wieczorem to moze sie uspokoję bo w piatek juz wracamy i sie musze wyleczyć na taks długa podroz...

Pije herbate z imbiru cały czas

P.s. Ahahaha ale wtopa z tym słowem :D

Ostatnia edycja:
Na ból gardła świetnie działa płukanie woda utleniona ale ja przy tym miałam odruch wymiotny na momencie ;) no i jak dla mnie niezastąpiony olejek z drzewa herbacianego do płukania gardła i na wszelkie początki syfkow

reklama
Emenems pierwsze słowo w Twoimi poście :D błagam popraw bo się obrazimy :D

Dziewczyny ciagnąć może macica się rozrasta. Mnie praktycznie codziennie to dopada. Zreszta jak leżę czuje sporą piłeczkę i więzadła też dają w kość.
Nie wiem jak Wy czy też tak macie ,ale mnie łapie zadyszka normalnie szybciej sie mecze.

Do góry