reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Wróciłam od dentysty :) Żyję :) To ja już wolę do ginekologa wolę chodzić :)
Niestety ząb mi się kwalifikuje do kanałowego, a na pewno coś przy znieczuleniu, więc na razie mam tylko opatrunek założony i za 3 miesiące mam przyjść, bo wtedy ew. już znieczulenie można

Iga- ojjj ale morze :) Czyściutkie. Zazdroszczę

koktajlowa- witaj

Nowe dziewczyny możecie wpisać się do tabelki, u mnie w podpisie jest link

W nagrodę za dentystę weszłąm do takiego lumpka/outletu gdzie mają towar z Anglii i jakie cuda dla maluszków. Kupiłam tylko dla Polki bluzki, bo nie miałam więcej w portfelu, ale pewnie następnym razem już coś dla Maluszka zakupię :) I to nówki są z metkami :)

Dzisiaj już piątek, w weekend M w domu, a we wtorek wizyta :) I usg

reklama
A do mnie wlasnie łóżeczko przyjechało i pierwszy karton ciuszków i gadżetów od dziewczyn ze wsi hahahh :) cudo :)

Trzymając się głupich przesądów dziewczynom z problemami skórnymi gratuluje córeczek;)
Emenems pamiętaj o przystankach i prostowaniu się.
Tutti pięknie! Tak to można ciazowac!
Witajcie nowe dziewczyny:)
Ja tez w przysLym tygodniu mam widzenie z fasolka, po miesiącu! Umieram z ciekawości:)

No hej :) Wg usg 29 maja ginekolog mówiła, że 6 tydzień ale, że to się jeszcze może przyśpieszyć więc nie wiadomo -.- ?? Bo przy dłuższych cyklach to się ponoć jakoś inaczej liczy. Swoją drogą miałam wrażenie, że to dziecko duże jak na 6 tydzień. Chyba, że usg ma takie ogromne zbliżenie :D

Czesc :) fajnie ze do nas dolaczylas :)

Emenems- oj fajnie :) Ja muszę nawet łóżeczko kupić, bo poprzednio miałam po siostrzenicach, ale jest już tak przechodzone, że się rozpada :)

No jestem mega szczesliwa :) kolejna paczkę w Gdańsku odbieram :)
Takze fajnie, takie ładne białe klasyczne i jsk mowi kolezanka - materac śni razu nie zasikany hehehehe

Emenems materac to nowy powinnas mieć. Nie po innym dziecku.
I udanej podróży. Częste postoje i będzie dobrze.

Witam nowe mamusie :)

On czytam was regularnie ale żeby coś napisać czasem brakuje czasu, a jak już czas jest to zasypiania z telefonem w ręku.

Wybaczcie, że mało piszę, ale staram się czytać regularnie.

Co do materaca to też radziłabym kupić nowy. Jakiś czas temu była afera dotycząca robaków w materacach w gryką. Już ostatnio kupowałam bez pianka plus kokos, lateksowe też są ok.
Używanego bym nie chciała, może i nie sikany, ale samo to że leżał, jakiś czas nawet nie używamy to coś się mogło w nim zalegnąć. Jazdy mam na tym punkcie. Teraz też łóżeczko będę mieć po młodym, ale materac dla nowego dziecka będzie nowy. :thumbup:

reklama
Do góry